Iată cum scapi de SUPĂRARE. Aceste 6 TEHNICI chiar funcționează!

Cercetătorii americani de la Universitatea Stanford au demonstrat că supărarea provoacă multe boli, nu numai psihice, ci și fizice. A fost realizat un experiment, iar 90% dintre participanții care nu-i puteau ierta mult timp pe cei care le-au făcut rău și în sfârșit au făcut acest lucru – au început să se simtă mai bine. Le-au dispărut durerile de cap și de spate, li s-a normalizat somnul, și-au restabilit echilibrul sufletesc. Acesta este un motiv suficient de bun pentru a ierta oamenii pe care te superi și a elibera supărarea, nu-i așa?

Iată cum poți face asta:

1.Plângi

Dacă supărarea e proaspătă – plângi! Nu ține lacrimile în tine, sănătatea ta este mai prețioasă decât mândria. (Desigur unii vor alege mândria și asta le va aduce un accident vascular cerebral – acest lucru chiar se întâmplă)

2. Lovește perna

Nimeni nu trebuie să doarmă pe această pernă – nici tu, nici altcineva. Bate-o cu toată puterea, așa cum ai vrea să-l bați pe cel care ți-a făcut rău. Aruncă toată energia negativă, spune-i pernei tot ce ai vrea să-i spui acestui om. Nu uita că este imposibil să ierți, dacă ții în tine toată energia negativă a supărării.

3. Vorbește cu apa. 

Stai pe malul unui râu și vorbește cu apa, spune-i toată durerea și tristețea. Privește în direcția unde curge apa și spune-i cât de rănit(ă) te simți, cum suferi. Crede-mă, apa îți va lua multe supărări, este un instrument dovedit. Dacă nu ai un râu în apropiere – poți deschide robinetul în baie și fă același lucru.

4. Strigă

Mergi într-un loc pustiu și dacă supărările tale s-au transformat în furie – strigă, strigă cu toată puterea. Înjură, spune cuvinte indecente, tot ce-ți vine pe limbă, nu ține nimic, nu te controla. Pune în țipăt toată energia negativă care s-a acumulat.

Cunosc oameni care țipă în baie, în timp ce nu este nimeni acasă. Nu-și fac griji că vor auzi vecinii – bine, pentru că sănătatea lor este mai scumpă decât ambiția.

5. Scrie

Pe o foaie de hârtie scrie luna, ziua, anul. Apoi înșiră tot ce ai pe suflet, ce te îngrijorează. Scrii pe ambele părți ale foii și nu lua altă coală! Acest lucru este foarte important – aici este foarte importantă măsura. Recitește tot ce ai scris. Poți avea sentimente neplăcute – acest lucru este normal. Apoi arde foaia, urmărind cum se întâmplă asta, cum se rotește hârtia, cum se topesc liniile în foc. Așa arde durerea și supărarea ta.

6. Percepția conștientă

Este cea mai eficientă și ecologică metodă pentru dizolvarea supărărilor. Pentru asta trebuie să simți în corp unde se află supărarea, cum arată, apoi o fixezi în conștiință. Și rostești în gând: “Te văd, ești relativ în mine”. Cu aceste cuvinte, o scoți din corp și întrebi: “Ce ai venit să mă înveți?”.

Rezultatul poate fi uimitor! În câteva minute, nu numai că se poate dizolva supărarea, ci poți înțelege marele sens al vieții, care te îndreaptă spre bine.

Încă din copilărie începem să acumulăm experiență, din păcate negativă. Deoarece majoritatea dintre noi nu au fost învățați să lucreze constructiv cu propriile emoții, mai degrabă au fost învățați să le suprime, să simtă rușine, vinovăție şi chiar să se urască pentru ele.

Și, desigur, foarte puțini oameni înțeleg relația dintre emoțiile experimentate și tulburările somatice care au apărut după acumularea anumitor sentimente în interiorul corpului uman.

Dacă emoțiile nu vor fi “aruncate” şi nu se va lucra cu ele, atunci acestea se vor acumula şi ajungând la un anumit nivel (deoarece omul nu are un rezervor fără limită, unde poţi arunca lucrurile inutile) vor începe să se “stratifice” şi să se verse în boli, deja la nivelul corpului. Astfel, organismul încearcă să ne atragă atenția asupra acelor emoții, pe care nu ne-am permis să le conștientizăm şi să le trăim pe deplin.

Neștiind aceste legi, omul obișnuiește să creadă că bolile sunt un lucru inevitabil, se umple de pastile şi trăiește cu gândul că odată cu trecerea anilor, va avea tot mai multe boli. Acest ghem vicios poate fi descâlcit doar dintr-un singur capăt – aflând motivele emoțiilor care au condus la boală.

Pentru a avea acces la cel puțin unele informații, puteți încerca acest algoritm (exercițiu):

1. La început trebuie să te obișnuiești cu concentrarea (una dintre opțiunile meditației). Obiectul poate fi orice – o lumânare, o imagine, o floare – cu cât obiectul este mai simplu, cu atât mai bine. Scopul este de a învăța să provoci în tine și să menții o perioadă relativ îndelungată starea de “goliciune” completă, contemplare, care nu este umplută cu un text mental, “sărituri” de gânduri de la obiect la obiect. Capul trebuie să fie gol, în el nu ar trebui să existe nici cuvinte, nici imagini, nicio constatare de sentimente …

2. Când acest stadiu este însușit, poţi trece la dialog cu corpul. În acest caz, are loc “meditația asupra unui organ bolnav”. Să presupunem că ai o durere de spate. Te așezi, atingi starea de “goliciune” și privești în interior. Concentrează-te pe punctele unde există senzații incomode sau dureroase. Și pune-ţi o serie de întrebări consecvente:

– Unde este exact (senzația dureroasă)?
– Ce formă are?
– Ce culoare?
– Se mișcă și dacă da, unde? Poate se rotește în jurul axei sale?

3. Când vei vedea în interior destul de clar imaginea durerii și a anxietății, pune-ţi întrebarea principală:

Ce vrei să-mi spui? – și aici trebuie să poți elibera fluxul vizual. Pentru că în minte îţi poate apărea totul – o amintire, o persoană, o situație, un lucru, propria ta calitate manifestată într-o anumită acțiune etc.

4. Apoi trebuie să încerci să interpretezi ceea ce ai văzut. Ce fel de situație este aceasta? Ce nu-ți place la ea? Comportamentul tău? Comportamentul celuilalt? Ce provoacă durerea? Ce provoacă emoții negative și care sunt acestea? Deci, aşa poți ajunge la cauza bolii (durere, disconfort).

Să presupunem că ai văzut o situație unde te cerți cu persoana iubită – eşti nemulțumit de ea sau de tine? Ce anume îţi provoacă nemulțumirea? Ce emoții apar? Să presupunem că te simți jignit și nemulțumit de comportamentul celuilalt. Aici trebuie să incluzi deja atenția, rațiunea și logica. Organismul îţi arată că fiind supărat pe o anumită persoană, distrugi un anumit organ. Această supărare trebuie eliminată mai întâi din psihicul tău și doar după aceasta, să decizi cum vei trata persoana în realitate.