10 Beneficii ale Rodiei: Fructul minune pe care orice femeie ar trebui să îl consume zilnic!

Rodia mai este numită fructul regal, și nu doar din cauza că are o ,,coroană” în vârf, ci pentru că are un conținut unic și beneficii multiple asupra corpului nostru

Acest fruct conține un complex întreg de vitamine și minerale, foarte mulți antioxidanți și aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Iată 10 motive de ce trebuie să mănânci mai des rodii:

1.Reglează echilibrul hormonal

S-a dovedit, că în semințele de rodie se conține ulei, care restabilește echilibrul hormonal în organism. O deosebită atenție asupra acestui fruct ar trebui să atragă femeile, pentru că acesta reduce durerile menstruale dar și cele de cap.

2.Rodia este cel mai bun fruct pentru diabetici

Rodiile sunt considerate deosebit de benefice pentru persoanele care suferă de diabet, deoarece nu determină o creștere bruscă a glicemiei. Jumătate de linguriță de suc de rodie consumat de 4 ori pe zi scade nivelul de zahăr în sânge.

3.Previne anemia

Persoanelor care suferă de anemie li se recomandă să consume câte 0,5 pahare de suc de rodie de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, pentru o perioadă de două luni.

4.Dezinfectează cavitatea bucală

Infuzia din coji de rodie ameliorează și dezinfectează gâtul și gura în cazul stomatitei, faringitei și anghinei.

5.Reduce tensiunea arterială

Persoanele care au probleme cu hipertensiunea arterială trebuie să consume zilnic suc sau sâmburi de rodie, deoarece specialiștii au demonstrat că tensiunea arterială se reglează în mai puțin de două săptămâni. Astfel, se menține sub control nivelul tensiunii arteriale, împiedicând fluctuațiile.

6.Îmbunătățește memoria

Potrivit specialiștilor, rodiile sunt benefice pentru sănătatea creierului și sunt recomandate în special persoanelor care suferă de boala Alzheimer.

7.Protejează articulațiile

Rodiile conțin enzima care are un efect protector asupra articulațiilor, fiind un ingredient util în prevenirea artritei și a durerilor articulare.

8.Reduce senzația de foame

Doar 1 pahar de suc de rodie pe zi te ajută să îți menții greutatea corpului sub control, datorită faptului că reduce senzația de foame. Înafară de asta, conținutul foarte mare de antioxidanți te ajută să arzi grăsimile și să accelerezi metabolismul.

9.Protejează de bolile sistemului cardio – vascular

Consumul regulat de rodie reduce semnificativ riscul de deces în urma unei boli cardio-vasculare.

10.Furnizează vitamine și minerale importante pentru corp

O singură ceașcă cu sâmburi de rodie îți asigură 30% din necesarul zilnic de vitamina C, 36% din necesarul de vitamina K, 16% din necesarul de vitamina B9 și 12% din doza zilnică de potasiu de care are nevoie corpul tău.