
Aceste fursecuri delicioase cu ciocolata si merisoare uscate sunt combinatia perfecta intre dulce, acrisor si crocant. Se pregatesc rapid si se coc in doar cateva minute, fiind ideale pentru o gustare dulce, o cafea cu prietenii sau pentru a umple o cutie de cadou. Dintr-o singura portie obtii in jur de 60 de bucati, dar iti garantam ca nu vor rezista prea mult pe farfurie!
Ingrediente pentru aproximativ 60 de bucati:
400 g faina
250 g unt
200 g zahar brun
1 ou
1 lingurita (5 g) sare
10 g praf de copt
1 lingura extract de vanilie
100 g ciocolata (taiata marunt)
150 g merisoare uscate
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amesteca toate ingredientele cu exceptia ciocolatei si merisoarelor, framantand pana obtii un aluat omogen.
Incorporeaza treptat bucatile de ciocolata si merisoarele, in mai multe transe, pentru o distributie uniforma.
Imparte aluatul in 4 parti egale si formeaza rulouri. Taie fiecare rulou in felii de aproximativ 1 cm grosime.
Asaza biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand cel putin 2 cm spatiu intre ei, deoarece se vor intinde in timpul coacerii.
Coace fursecurile in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 10–12 minute, pana devin usor aurii pe margini.
Lasa-le sa se raceasca pe un gratar inainte de a le savura.