
Ingrediente (pentru 4โ6 portii):
36 piscoturi (aprox. 180 g)
500 g capsuni
500 g mascarpone
500 ml smantana lichida pentru frisca (neindulcita)
50 ml lapte
Cateva picaturi de suc de lamaie
20 g zahar vanilat
3 linguri zahar pudra (aprox. 30 g)
1 plic foi de gelatina (aprox. 10 g)
Mod de preparare:
Jumatate din capsuni se spala, se paseaza impreuna cu sucul de lamaie si laptele, formand un piure.
Restul de capsuni se taie felii, dupa preferinta, si se pastreaza pentru asamblare si decor.
Mascarponele se amesteca cu zaharul vanilat si o lingura de zahar pudra, ideal cu mixerul, pentru o textura fina.
Frisca se bate spuma tare, adaugand celelalte doua linguri de zahar pudra.
Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se incorporeaza in frisca batuta. Se adauga si crema de mascarpone si se omogenizeaza.
Se inmoaie piscoturile rapid in piureul de capsuni si se asaza intr-o tava (aprox. 20ร20 cm). Se adauga jumatate din crema, apoi feliile de capsuni. Se continua cu un nou strat de piscoturi inmuiate si se acopera cu crema ramasa.
Se decoreaza cu felii de capsuni pastrate si se lasa cateva ore la frigider pentru ca piscoturile sa se inmoaie si aromele sa se intrepatrunda.