Uleiul care ține țânțarii la distanță. Ieftin și eficient.

Sezonul cald a început, iar în perioada următoare vom sta cel mai mult afară, atât ziua, cât și seara. De aceea, este esențial să știm cum să ținem țânțarii la distanță de pielea noastră.
Pentru cei care adoră să iasă în natură, dar nu vor să folosească produse chimice pentru a alunga țânțarii, exista soluțiile naturale contra acestor insecte.

Uleiurile care resping țânțarii sunt: Menta, Patchouli, Lavandă, Eucalipt Citriodora, Busuioc, Cedru.

Iată cum putem prepara un ulei anti-țânțari:

Luăm o sticlă cu pulverizator de 30 ml și adăugăm 10-25 de picături de ulei esenţial (la cel de mentă punem doar 12 picături), iar apoi umplem cu ulei de cocos restul sticlei. Aplicarea spray-ului se face prima dată pe mână, iar mai apoi pe corp. Este recomandat să se repete la 2-3 ore această procedură.

Pentru a obține o loțiune de corp anti-insecte, este necesar să luăm orice cremă pe care o avem prin casă, cam 30 de ml, și în care adăugăm 10-12 picături de ulei esenţial.

Uleiul esenţial de busuioc este un aliat în combaterea țânțarilor. Adăugat într-o sticlă cu apă și pulverizat în casă sau grădină, aplicat direct pe piele va ţine departe insectele.