Turtite aurii cu branza si cartofi – placerea simpla din tigaie

Daca iubesti turtele rumene la tigaie, pline de umplutura delicioasa si care se topesc in gura, atunci trebuie sa incerci aceasta reteta. Cu un aluat moale si aerat, umplute cu cartofi fierbinti, branza si un strop de usturoi, aceste delicii sunt ideale atat calde, cat si reci. Perfecte pentru un pranz rapid, o cina lejera sau chiar ca gustare de luat la pachet.

Ingrediente (aprox. 4 portii):
380 g faina de grau
300 ml chefir
2,5 g bicarbonat de sodiu
5 g sare (un praf pentru aluat, restul pentru umplutura)
15 g usturoi
250 g cartofi
250 g branza de vaci
100 g unt

Mod de preparare:
Cerne faina intr-un bol, adauga chefirul, bicarbonatul si un praf de sare. Framanta pana obtii un aluat moale. Modeleaza-l intr-o bila si „bate-l” de masa aproximativ 5 minute – va deveni mai elastic si mai fin. Acopera-l cu folie alimentara si lasa-l la odihnit 20–30 de minute.
Curata usturoiul si da-l pe razatoarea mica.
Fierbe cartofii pana devin moi.
Amesteca branza cu cartofii fierbinti si usturoiul, apoi paseaza-le cu o presa pentru piure. Potriveste de sare.
Imparte aluatul in bile egale. Fa la fel si cu umplutura.
Intinde cu mainile o bila de aluat intr-o turta subtire, pune o bila de umplutura in mijloc si sigileaza marginile.
Aplatizeaza din nou usor cu palmele, apoi cu sucitorul – foarte delicat, ca sa nu se rupa aluatul.
Coace turtele pe tigaie uscata, la foc mediu, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos.
Unge-le imediat, cat sunt fierbinti, cu unt topit pe ambele fete.

👉 Rezultatul: turtite aurii, moi si aromate, care iti vor umple casa de mirosuri imbietoare si stomacul de bucurie!