
Daca iti plac gustarile sarate, dar si ideea unui mic dejun consistent si aromat, aceste turte umplute cu branza feta si cascaval sunt exact ce cauti! Se prepara usor, fara coacere la cuptor, direct in tigaie – moi in interior si usor crocante la exterior. Le poti savura simple sau cu o lingura de miere pentru un contrast dulce-sarat irezistibil!
Ingrediente:
250 ml lapte caldut
7 g drojdie uscata (1 pliculet)
½ lingurita miere
200 g branza feta, rasa
150 g cascaval, ras
2 oua
200 ml ulei de floarea-soarelui
Piper proaspat macinat (dupa gust)
600–650 g faina alba, tip 000 (pentru framantat)
Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteca laptele caldut cu drojdia si mierea. Lasa cateva minute pentru activare.
Intr-un alt bol, amesteca branza feta, cascavalul ras, ouale si uleiul.
Toarna amestecul cu drojdie peste cel cu branza si oua, adauga piper proaspat macinat dupa gust si incorporeaza faina treptat pana cand obtii un aluat moale, elastic, care nu se lipeste.
Imparte aluatul in bile mici si intinde-le cu sucitorul in foi subtiri.
Incinge o tigaie antiaderenta la foc mic si coace turtele cateva minute pe fiecare parte, pana capata o crusta usor rumena.
Serveste-le calde, simple sau unse cu putina miere pentru un gust deosebit!