
Ai obosit sa tot cureti borcanele lipicioase dupa ce le umpli cu gem? Atunci acest truc simplu, dar genial, iti va schimba complet modul in care prepari si ambalezi gemul de casa. In plus, iti prezentam reteta clasica de gem de caise, pregatit cu ajutorul gelifiantului, pentru un rezultat delicios si perfect conservat.
Ingrediente:
caise (cantitate dupa preferinta)
zahar (in functie de instructiunile de pe plicul de gelifiant – de obicei 500 g zahar la 1 kg de fructe)
1 plic de ajutor pentru gelifiere (conform indicatiilor de pe ambalaj)
borcane curate si capace
1 recipient de plastic (pahar de unica folosinta sau recipient de iaurt)
Mod de preparare:
Spala caisele, indeparteaza samburii si taie fructele in bucati mici.
Pune fructele intr-o cratita mare, adauga zaharul si continutul plicului de gelifiant. Amesteca bine.
Fierbe gemul conform instructiunilor de pe ambalajul gelifiantului – de obicei, se aduce la fierbere si se lasa cateva minute sa clocoteasca, amestecand constant.
Intre timp, pregateste borcanele sterilizate si… trucul salvator: taie fundul unui pahar de plastic sau a unui recipient de iaurt si transforma-l intr-o palnie perfecta pentru turnat gem.
Toarna gemul fierbinte in borcane cu ajutorul acestei palnii improvizate – borcanele raman curate pe margini, fara sa fie nevoie sa le stergi dupa inchidere.
Inchide borcanele imediat cu capace, intoarce-le cu gura in jos pentru 5 minute, apoi lasa-le sa se raceasca complet.
Sfat util:
Foloseste acest truc de fiecare data cand prepari gem – functioneaza excelent si cu alte fructe, iar borcanele vor arata impecabil in camara. Simplu, eficient si zero risipa de timp cu stersul capacelor lipicioase!