„Trei Straturi de Placere” – Prajitura care cucereste de la prima felie

Aceasta prajitura decadenta imbina perfect trei texturi irezistibile: blat crocant cu nuca, crema fina de vanilie si ciocolata, strat aromat de biscuiti inmuiat in cafea cu rom, iar deasupra – un nor de frisca si fulgi de ciocolata. E desertul ideal pentru momentele cand vrei sa impresionezi fara prea mult efort. Urmeaza reteta pas cu pas si pregateste-te pentru o explozie de gust!

✅ Ingrediente pentru blat:
7 albusuri
200 g zahar
1 plic praf de copt (10 g)
4 linguri faina (aprox. 100 g)
150 g nuca macinata
✅ Ingrediente pentru crema:
7 galbenusuri
2 plicuri budinca de vanilie (2 x 40 g)
600 ml lapte
250 g zahar pudra
250 g margarina sau unt
100 g ciocolata cu lapte
1 pachet biscuiti simpli, patrati (tip populari, aprox. 150 g)
1 lingura esenta de rom
100 ml cafea tare
✅ Pentru topping:
500 ml frisca vegetala (tip Hulala)
50–100 g ciocolata neagra pentru decor

🍰 Mod de preparare:
Prepararea blatului:
Bate albusurile spuma tare. La final, adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine lucios si ferm. Incorporeaza faina cernuta, praful de copt si nuca macinata. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace la 180°C timp de 20–25 minute, pana devine auriu si ferm la atingere. Lasa sa se raceasca complet.
Prepararea cremei:
Amesteca galbenusurile cu praful de budinca si cateva linguri de lapte, pana obtii o compozitie omogena. Adauga amestecul peste restul laptelui, pune pe foc si fierbe amestecand continuu pana se ingroasa. Lasa la racit.
Separat, freaca margarina cu zaharul pudra pana devine spumoasa, apoi incorporeaza treptat budinca racita. Imparte crema in doua: in jumatate adauga ciocolata topita si racorita.
Asamblare:
– Intinde crema de vanilie peste blatul racit.
– Inmoaie rapid biscuitii in cafeaua amestecata cu esenta de rom si asaza-i peste stratul de crema.
– Intinde deasupra crema cu ciocolata.
– Bate frisca bine si acopera prajitura cu un strat generos.
– Rade ciocolata neagra pe deasupra pentru decor.
Repaus:
Da prajitura la rece pentru cel putin 3–4 ore (ideal peste noapte), pentru ca aromele sa se combine perfect si biscuitii sa se inmoaie.

🎂 Aceasta prajitura e mai mult decat un desert – e o experienta in trei straturi de pura rasfatare!