Tortul “Negresa Regala”

Daca esti fan al prajiturii clasice „negresa”, aceasta reteta reinterpretata sub forma de tort te va cuceri iremediabil! Aceasta varianta pastreaza gustul intens de cacao, blatul pufos si bezeaua crocanta la exterior, dar cremoasa la interior. Este tortul perfect pentru orice ocazie, dar si o alegere minunata pentru momentele in care vrei sa-l impresionezi pe cineva drag.

Ingrediente pentru un tort (forma de 24 cm):
Pentru blat:
4 galbenusuri
200 g zahar
120 g unt moale (sau margarina)
250 g faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri cacao
200 ml lapte
Pentru bezea:
6 albusuri
un praf de sare
200 g zahar pudra

Mod de preparare:
Prepararea blatului:
Separa ouale. Bate galbenusurile cu zaharul pana obtii o compozitie deschisa la culoare si pufoasa. Adauga untul moale taiat cubulete si mixeaza din nou pana se omogenizeaza. Incorporeaza laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Amesteca pana obtii un aluat neted.
Toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina. Coace in cuptorul preincalzit la 170–180°C timp de aproximativ 25 de minute. Fa testul cu scobitoarea pentru a verifica daca blatul este copt.
Prepararea bezelei:
Bate albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Adauga treptat zaharul pudra, lingura cu lingura, si continua sa bati pana cand obtii o bezea ferma si lucioasa.
Dupa ce blatul s-a copt, scoate cu grija marginea formei si intinde imediat bezeaua peste blatul cald. Niveleaza cu o spatula.
Redu temperatura cuptorului si pune din nou tortul pentru inca 10–15 minute, pana cand bezeaua prinde o crusta usor crocanta la suprafata.
Dupa coacere, poti rade cateva cuburi de ciocolata deasupra, cat inca este cald, pentru un plus de decor si gust.
Lasa tortul sa se raceasca complet inainte de a-l felia. Taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte pentru sectiuni perfecte.