Tortul-Minune cu Cacao si Capsuni – Gata in 15 Minute

Un desert simplu, pufos si de vara, care combina aroma intensa de cacao cu dulceata naturala a capsunilor. Se face rapid, din ingrediente la indemana, si este perfect pentru orice moment al zilei!

Ingrediente:
340 g faina alba de grau
30 g cacao pudra
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
250 ml lapte batut (iaurt subtire sau sana, daca nu ai)
2 oua
125 ml ulei
160 g zahar
250 g capsuni proaspete
zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:
Cerne faina intr-un bol incapator si amestec-o cu praful de copt, pudra de cacao si sarea.
Toarna laptele batut si uleiul, sparge ouale, apoi adauga zaharul. Ai grija ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, pentru un aluat omogen.
Amesteca totul bine cu o spatula sau mixerul pana cand obtii o compozitie neteda, fara cocoloase.
Tapeteaza o tava de aproximativ 24×24 cm cu hartie de copt. Toarna aluatul si niveleaza. Asaza deasupra jumatati de capsuni, cu partea taiata in jos.
Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180°C si coace prajitura timp de aproximativ 45 de minute, pana trece testul cu scobitoarea (aceasta trebuie sa iasa curata).
Dupa ce s-a racit complet, presara zahar pudra deasupra pentru un aspect festiv si un plus de dulceata.

Pont: Poti inlocui capsunile cu visine, zmeura sau felii de piersici – se potriveste de minune cu aroma de cacao!