Tortul de Cafea fara Cuptor

Daca esti in cautarea unui desert racoritor, aromat si usor de preparat, acest tort de cafea la rece este alegerea perfecta. Nu necesita coacere, are o textura fina si un gust intens de cafea care cucereste pe oricine de la prima lingurita.

Ingrediente:
250–300 g biscuiti graham (sau Petit Beurre / biscuiti populari)
960 ml smantana pentru frisca (35%), rece
60 g zahar pudra
60 ml lapte
8 linguri (aprox. 40 g) cafea instant espresso, impartita
2 linguri (aprox. 10 g) cacao pudra
2 lingurite extract de vanilie (sau zahar vanilat)

Mod de preparare:
Prepararea cremei:
Intr-un bol mare, amesteca 3 linguri de cafea instant cu smantana lichida. Dupa ce s-a dizolvat, adauga zaharul pudra si extractul de vanilie. Bate totul cu mixerul pana obtii o frisca ferma.
Prepararea lichidului pentru inmuiat:
Intr-un vas putin adanc, amesteca laptele cu cele 5 linguri ramase de cafea instant.
Asamblarea tortului:
Inmoaie rapid fiecare biscuiti in lichidul cu lapte si cafea (2-3 secunde) si asaza-i pe fundul unei tavi de aproximativ 23 × 33 cm.
Acopera cu 1/3 din crema de frisca.
Continua cu un nou strat de biscuiti inmuiati, apoi iarasi 1/3 crema, repetand pana termini crema. Ultimul strat trebuie sa fie crema.
Racirea:
Acopera cu folie alimentara si lasa la frigider cel putin 3 ore pentru a se inmuia biscuitii. Apoi, transfera tava in congelator pentru 1 ora ca sa se intareasca usor pentru portionare.
Servirea:
Inainte de servire, presara deasupra cacao pudra pentru un aspect elegant si un plus de aroma.

💡 Sfat: Poti adauga fulgi de ciocolata intre straturi sau un strop de lichior de cafea pentru un twist sofisticat!

Pofta buna! Aceasta prajitura e visul oricarui iubitor de cafea – fina, aromata si gata in cativa pasi fara sa pornesti cuptorul.