Tort rapid fara coacere – gata in doar 15 minute, cu o delicioasa crema fiarta de vanilie si cocos

Daca vrei un desert usor, rapid si spectaculos, acest tort fara coacere este alegerea perfecta! Se prepara in doar 15 minute, fara cuptor, iar gustul bogat de ciocolata si cocos te va cuceri de la prima lingurita. Ideal pentru musafiri neasteptati sau pofticiosi nerabdatori!

Ingrediente:
Pentru straturi:
400 g biscuiti cu cacao
300 g biscuiti simpli cu lapte
Pentru crema fiarta:
800 ml lapte
3 oua
170 g zahar
100 g unt
100 g fulgi de cocos
2 linguri faina
1 lingura amidon de porumb
10 g zahar vanilat

Mod de preparare:
Pregatirea cremei:
Intr-o cratita mare, amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adauga faina si amidonul, apoi toarna treptat laptele rece, amestecand constant cu un tel, pana obtii o compozitie omogena.
Fierberea cremei:
Pune cratita pe foc mic si amesteca continuu pana cand crema incepe sa se ingroase. Dupa ce a devenit densa, ia de pe foc si adauga untul si fulgii de cocos. Amesteca bine pana se incorporeaza. Las-o sa se racoreasca usor.
Asamblarea tortului:
Intr-o forma rotunda (diametru 26 cm), asaza primul strat de biscuiti cu cacao. Toarna un strat de crema calda peste ei si intinde uniform. Pune deasupra un strat de biscuiti simpli, apoi din nou crema. Continua pana termini ingredientele, alternand biscuitii cu crema.
Finisarea:
Niveleaza ultimul strat de crema, presara deasupra biscuiti maruntiti sau un praf de cacao pentru decor.
Racire:
Lasa tortul la frigider cel putin 3 ore (ideal peste noapte) pentru ca biscuitii sa se inmoaie si aromele sa se combine perfect.
🍰 Rezultatul?
Un tort fin, cremos si aromat, fara coacere si fara batai de cap – perfect pentru orice moment dulce!