
Visezi la un tort racoritor, cremos si extrem de simplu, care nu necesita cuptor? Acest desert cu mascarpone, smantana si capsuni proaspete este exact ce iti trebuie intr-o zi calduroasa. Se prepara in doar cativa pasi, arata spectaculos si are un gust care te va cuceri de la prima lingurita.
Ingrediente pentru crema:
500 g mascarpone
200 g smantana fermentata (12–15% grasime)
200 ml smantana pentru frisca (min. 31–33% grasime)
100 g zahar pudra
1 plic de intaritor pentru frisca cu gelatina (ex: Dr. Oetker, preparat la rece)
Ingrediente pentru asamblare:
200–250 g piscoturi rotunde (cantitatea poate varia in functie de forma)
250–300 g capsuni (proaspete sau decongelate)
1 lingurita de cacao pentru decor
Forma de tort cu diametrul de aproximativ 24 cm
Mod de preparare:
- Pregatirea cremei:
Intr-un bol incapator, amesteca mascarpone cu smantana fermentata, smantana pentru frisca si zaharul pudra. Mixeaza pana obtii o compozitie fina si aerata.
Separat, pregateste intaritorul cu gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj (de obicei, se dizolva intr-o cantitate mica de apa). La final, adauga-l treptat in crema mixata si mai bate usor, cat sa se incorporeze complet. - Asamblarea tortului:
Pe fundul formei de tort, asaza un strat de piscoturi. Deasupra, adauga felii de capsuni, apoi toarna jumatate din crema si niveleaza. Continua cu inca un strat de piscoturi si capsuni, iar la final toarna restul cremei. - Racirea:
Pune tortul in frigider pentru cel putin 8 ore, ideal peste noapte. Astfel, crema va capata consistenta si aromele se vor intrepatrunde perfect. - Decorarea:
Inainte de servire, presara deasupra putina cacao. Optional, poti adauga capsuni proaspete sau fulgi de ciocolata pentru un efect wow.
Sfat util:
Poti inlocui capsunile cu alte fructe de sezon: zmeura, afine sau un amestec de fructe de padure. Daca folosesti fructe congelate, lasa-le sa se scurga bine inainte de a le adauga in tort.