Tort „Padurea Neagra” reinterpretat – cu crema fina de branza, visine si glazura de ciocolata

Daca esti iubitor de deserturi cu aroma bogata, fructe si ciocolata, acest tort „Padurea Neagra” reinterpretat va fi o revelatie! Este un tort sofisticat, dar usor de pregatit acasa, cu o baza frageda de cacao, crema fina de branza si o umplutura delicioasa de visine. Fiecare strat contribuie la un gust complex si rafinat, iar glazura de ciocolata incheie perfect aceasta capodopera dulce.

Ingrediente:
Pentru blat:
150 g faina
100 g unt
50 g zahar
25 g cacao
4 galbenusuri
1 praf de sare
Pentru umplutura cu visine:
720 ml visine din compot (cu tot cu suc)
1 plic budinca de vanilie
4 linguri suc de visine (din compot)
Pentru crema de branza:
1 kg branza de vaci (40% grasime, fina)
150 g zahar
100 g amidon alimentar
4 albusuri
1 ou intreg
semintele de la 1 baton de vanilie (sau extract de vanilie)
Pentru glazura:
200 g ciocolata neagra
120 g smantana lichida (33% grasime)
20 g ulei de cocos

Mod de preparare:

  1. Pregatirea aluatului:
    Preincalzeste cuptorul la 175°C. Unge o forma rotunda (diametru 26 cm). Amesteca faina, cacaoa, sarea si zaharul. Adauga galbenusurile si untul taiat cuburi. Framanta cu mixerul, apoi cu mana, pana obtii un aluat omogen. Intinde-l intr-un disc de 26 cm si pune-l in forma unsa. Da-l la frigider pentru 30 de minute.
  2. Coacerea blatului:
    Scoate blatul din frigider, acopera-l cu hartie de copt si pune greutati (bile ceramice sau fasole). Coace 12–15 minute. Indeparteaza greutatile si hartia si lasa sa se raceasca.
  3. Pregatirea compozitiei de visine:
    Amesteca pudra de budinca cu 4 linguri din sucul de visine. Restul sucului se fierbe, apoi se amesteca cu compozitia de budinca. Se mai fierbe 1 minut pana se ingroasa. Se adauga visinele si se amesteca. Se lasa la racit, acoperit cu folie.
  4. Pregatirea cremei de branza:
    Amesteca branza, albusurile, oul intreg, amidonul, zaharul si semintele de vanilie pana obtii o compozitie fina. Inveleste forma de tort in folie de aluminiu (pe exterior).
    Toarna jumatate din crema de branza peste blat, adauga compozitia de visine, apoi acopera cu restul cremei si niveleaza.
    Pune forma intr-o tava mai mare cu apa fierbinte (baie de aburi) si coace la 175°C timp de 45 de minute. Lasa apoi tortul la racit 2 ore pe un gratar.
  5. Glazura:
    Topeste ciocolata cu smantana si uleiul de cocos, amestecand pana devine o crema neteda. Toarna peste tortul racit si da la frigider cel putin 1 ora inainte de servire.

💡 Sfat: Pentru un decor clasic „Padurea Neagra”, adauga fulgi de ciocolata si cateva visine proaspete deasupra. Poti transforma acest tort intr-o piesa centrala spectaculoasa pentru orice ocazie!

Pofta buna!