Tort Napoleon cu Crema de Ou – Desertul de Lux gata in 30 de Minute

Daca iti doresti un desert cu adevarat special, dar nu ai ore intregi la dispozitie, tortul Napoleon cu crema fina de ou este raspunsul perfect. Straturi fragede de aluat si un crema catifelata cu aroma de vanilie se imbina intr-o explozie de gust si rafinament. Rapid de preparat, spectaculos la servire si adorat de toti, acest desert va deveni vedeta oricarei mese festive.

Ingrediente pentru aluat:
650 g faina
350 g unt (rece)
2 oua
150 g apa
5 g otet 6% (1 lingurita)
un praf de sare
Ingrediente pentru crema de ou:
750 g lapte
6 oua
200 g zahar
30 g faina (3 linguri)
zahar vanilat, dupa gust

Mod de preparare:
Pregatirea aluatului:
Toate ingredientele trebuie sa fie reci. Amesteca untul cu faina pana obtii un aspect faramicios. Intr-un vas separat, bate ouale cu apa, otetul si sarea. Combina cele doua amestecuri si framanta un aluat omogen. Imparte-l in 10–13 bucati egale, acopera-le cu folie alimentara si pune-le la frigider.
Prepararea cremei:
Incalzeste laptele la foc mic. Adauga faina, zaharul si ouale, amestecand continuu pana cand crema se ingroasa. Incorporeaza zaharul vanilat, apoi lasa crema sa se raceasca complet.
Coacerea foilor:
Scoate bucatile de aluat din frigider, intinde-le in foi de aceeasi dimensiune si coace-le la 180°C timp de aproximativ 15 minute, pana devin aurii.
Asamblarea:
Asaza alternativ un strat de foaie si unul de crema, repetand pana la terminarea ingredientelor. Decoreaza partea superioara cu firimituri de foaie coapta sau dupa preferinta.
Servire:
Lasa tortul cateva ore la frigider pentru a se intrepatrunde aromele, apoi serveste-l rece.