
Daca iubesti deserturile cremoase si ciocolatoase, acest tort inspirat din celebra prajitura Kinder Pingui te va cuceri de la prima felie. Straturi pufoase de blat cu cacao, un crema racoritoare si o glazura intensa de ciocolata se imbina perfect intr-un tort spectaculos, usor de pregatit acasa. Perfect pentru aniversari sau rasfat de weekend!
Ingrediente pentru blat:
6 oua
250 g zahar
250 ml lapte
250 g faina
20 g praf de copt
80 g cacao
Ingrediente pentru crema:
500 g crema de branza (tip mascarpone sau branza proaspata)
100 ml lapte
10 g zahar vanilat
10 ml zeama de lamaie
200 g zahar pudra
250 g smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
Ingrediente pentru glazura:
240 g ciocolata (cu lapte sau amaruie)
150 ml smantana lichida pentru frisca (33%)
50 g unt
Mod de preparare:
Blatul:
Bate ouale impreuna cu zaharul pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga laptele si mixeaza usor.
Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt si cacaua. Incorporeaza treptat amestecul uscat in cel lichid, mixand continuu pana obtii un aluat omogen.
Toarna aluatul intr-o tava (aprox. 30×40 cm) tapetata cu hartie de copt. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 25 de minute. Dupa coacere, lasa blatul sa se raceasca complet si taie-l in doua foi egale.
Crema:
Amesteca crema de branza cu zaharul pudra, zaharul vanilat, laptele si zeama de lamaie. Dupa ce ai obtinut o crema omogena, incorporeaza frisca batuta in prealabil, amestecand usor.
Asaza prima foaie de blat pe un platou. Intinde jumatate din crema uniform si pune la frigider timp de 30 de minute.
Glazura:
Amesteca ciocolata rupta bucati cu smantana lichida si untul, apoi topeste-le impreuna la cuptorul cu microunde (2 minute) sau pe baie de aburi. Amesteca pana devine o glazura neteda.
Toarna jumatate din glazura peste stratul de crema si niveleaza bine. Pune din nou la frigider pentru 30 de minute.
Dupa ce glazura s-a intarit, adauga restul de crema si intinde uniform. Acopera cu al doilea strat de blat.
La final, decoreaza tortul cu restul de glazura de ciocolata si lasa-l la rece cel putin 1 ora inainte de servire.
Sfaturi:
Pentru un efect si mai profesional, poti taia marginile tortului dupa racire pentru un aspect perfect. Serveste-l rece, alaturi de o cafea sau un pahar de lapte!