Tort fara coacere cu caramel si vanilie – desertul care iti va indulci ziua

Ingrediente:
400 g biscuiti simpli
2 plicuri budinca de vanilie
8 linguri zahar
800 ml lapte
400 ml frisca lichida
2 linguri zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
2 plicuri intaritor pentru frisca
60 g ciocolata rasa
Pentru caramel:
250 g zahar
250 ml frisca lichida
1 baton de vanilie
40 g unt
60 g miere
un praf de sare

Mod de preparare:
Impartim biscuitii in trei parti egale. Intr-o forma de prajitura, asezam primul strat de biscuiti unul langa altul.
Pregatim caramelul: topim zaharul intr-o cratita la foc mic, apoi turnam frisca lichida peste el. Amestecam continuu si adaugam untul, miezul de vanilie, mierea si un praf de sare. Fierbem pana obtinem un sos dens si cremos. Il intindem peste stratul de biscuiti si il nivelam.
Acoperim cu al doilea strat de biscuiti si lasam sa se raceasca.
Pregatim budinca de vanilie conform instructiunilor, cu lapte si zahar. O turnam peste biscuiti, nivelam, apoi adaugam ultimul strat de biscuiti.
Batem frisca lichida spuma, adaugand zaharul pudra, zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca. Intindem frisca peste prajitura.
Presaram ciocolata rasa deasupra si dam la frigider cateva ore. Cand s-a intarit crema, prajitura se poate portiona si servi.