
Ingrediente:
600 g biscuiti simpli (de tip Petit Beurre sau digestivi)
1 kg zmeura proaspata sau congelata
10 linguri zahar (~150 g)
3 plicuri budinca cu aroma de zmeura (~90 g)
200 ml lapte (pentru budinca)
400 g ciocolata cu lapte sau ciocolata neagra
500 ml frisca lichida pentru frisca batuta (sau 500 g frisca de 30-36% grasime)
200 ml suc de portocale
2 linguri unt (pentru topirea ciocolatei)
Mod de preparare:
- Prepararea cremei de zmeura:
Puneti zmeura si zaharul intr-o cratita si fierbeti la foc mediu pana se dizolva zaharul si zmeura incepe sa lase zeama.
Intr-un bol separat, amestecati budinca cu laptele rece pana se omogenizeaza complet.
Turnati amestecul de budinca peste zmeura si fierbeti, amestecand constant, pana crema se ingroasa.
Lasati crema sa se raceasca complet si impartiti-o in 4 parti egale. - Prepararea friscai:
Bateti frisca lichida rece pana devine ferma.
Impartiti frisca batuta in 4 parti egale. - Montarea tortului:
Pe platou, asezati 200 g biscuiti scufundati rapid in sucul de portocale.
Topiti 100 g ciocolata cu 2 linguri unt si turnati peste biscuiti.
Lasati 5 minute la frigider sa se intareasca ciocolata.
Adaugati primul strat de crema de zmeura, apoi un strat de frisca.
Puneti al doilea strat de biscuiti, turnati 100 g ciocolata topita cu 2 linguri unt, apoi al doilea strat de crema si stratul de frisca.
Repetati procedeul:
Al treilea strat de biscuiti + 100 g ciocolata + al treilea strat de crema + frisca.
Al patrulea strat de biscuiti + 100 g ciocolata + al patrulea strat de crema.
Acoperiti tortul cu frisca ramasa. - Decor:
Decorati dupa preferinta: fulgi de ciocolata, fructe proaspete sau zmeura.
Lasati tortul la frigider cateva ore sau peste noapte pentru a se intari bine inainte de servire.


