Tort Bounty de casa – Desertul irezistibil cu ciocolata si cocos care cucereste de la prima felie

Iubitorii combinatiei ciocolata–cocos vor fi in extaz! Tortul Bounty de casa este o reinterpretare spectaculoasa a celebrului baton, transformat intr-o prajitura pufoasa, cu strat generos de crema de cocos si glazura de ciocolata. Usor de facut si cu un rezultat spectaculos, e perfect pentru weekenduri dulci sau ocazii speciale.

Ingrediente pentru blat:
3 oua
150 g zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
200 g faina
30 g cacao
1 plic praf de copt (10 g)
1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente pentru stratul de cocos:
200 g nuca de cocos
500 ml lapte
100 g zahar
2 linguri amidon alimentar (sau 1 plic budinca de vanilie)
50 g unt
Ingrediente pentru glazura:
150 g ciocolata neagra
50 ml frisca lichida (sau lapte)
1 lingurita unt

Mod de preparare
Prepararea blatului:
Bate ouale cu zaharul pana devin spumoase.
Adauga treptat laptele, uleiul si vanilia.
Incorporeaza faina, cacaoa si praful de copt cernute.
Toarna aluatul intr-o forma rotunda (diametru 24 cm) tapetata cu hartie de copt.
Coace la 180°C timp de 25–30 minute. Lasa-l sa se raceasca complet.
Prepararea stratului de cocos:
Fierbe laptele cu zaharul.
Adauga amidonul dizolvat in putin lapte rece si fierbe pana se ingroasa.
Incorporeaza nuca de cocos si untul, amestecand bine pana se omogenizeaza.
Lasa crema sa se raceasca usor, apoi intinde-o uniform peste blatul racit.
Prepararea glazurii:
Topeste ciocolata impreuna cu frisca si untul la bain-marie sau in microunde.
Toarna glazura peste crema de cocos si niveleaza cu o spatula.
Racire si servire:
Lasa tortul la frigider cel putin 3–4 ore (ideal peste noapte).
Taie felii generoase si savureaza!
Tips & Trucuri:
Poti insiropa blatul cu putin lapte cu esenta de rom pentru un plus de aroma.
Se poate transforma usor intr-un tort aniversar daca il decorezi cu fulgi de cocos si ciocolata rasa.