
Aceasta prajitura originara din Ungaria, numita Tereza, imbina gustul intens al gemului de caise cu aroma discreta a nucii si textura crocanta a bezelei cu cocos. Poate fi savurata cu succes oricand iti doresti un desert deosebit.
Ingrediente pentru aluat:
500 g faina alba
150 g margarina
100 g zahar
1 plic praf de copt
5 galbenusuri de ou
Aproximativ 150 ml lapte
Ingrediente pentru umplutura:
Gem de caise (pentru uns)
100 g nuca macinata
Ingrediente pentru bezea:
5 albusuri de ou
3 linguri apa (aprox. 45 ml)
200 g zahar
100 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru aluat se framanta o coca omogena si moale. Se acopera si se lasa la odihnit 30 de minute.
Se unge cu grasime o tava de aproximativ 22×34 cm.
Aluatul se intinde intr-o foaie de circa 1 cm grosime si se asaza in tava.
Se unge cu un strat generos de gem de caise si se presara uniform nuca macinata.
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa, apoi se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana se obtine o bezea tare. La final se incorporeaza fulgii de cocos, amestecand usor.
Bezeaua cu cocos se intinde peste stratul de nuca.
Se coace in cuptor preincalzit, la foc mic (aprox. 160°C), timp de 20–25 de minute, pana cand bezeaua capata o nuanta aurie deschisa.
Aceasta prajitura cucereste prin combinatia de texturi si arome, fiind ideala langa o ceasca de cafea sau ceai.