Tarta-puf cu fructe de padure si piersici – Gustul verii in fiecare felie

O prajitura rapida, cu blat pufos ca un nor si fructe aromate care explodeaza in gura. Perfecta pentru o dupa-amiaza linistita pe terasa sau un brunch de weekend cu cei dragi.

Ingrediente:
3 oua mari
120 g zahar
100 ml ulei (preferabil de floarea-soarelui)
150 ml iaurt sau lapte batut
1 lingurita extract de vanilie
200 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
Un praf de sare
Pentru umplutura:
100 g zmeura
100 g mure sau afine
1 piersica mare (sau 2 mici), taiata cubulete
Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:
Prepararea aluatului:
Bate ouale cu zaharul si un praf de sare pana obtii o compozitie deschisa la culoare si pufoasa.
Adauga uleiul, iaurtul si extractul de vanilie. Amesteca bine.
Incorporeaza treptat faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula sau mixerul la viteza mica.
Montarea prajiturii:
Toarna aluatul intr-o tava rotunda (diametru 24–26 cm), tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina.
Presara uniform fructele de padure si cubuletele de piersica deasupra aluatului. Ele vor cobori usor in timpul coacerii, dar vor ramane si la suprafata pentru un efect vizual placut.
Coacerea:
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 35–40 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Servire:
Lasa prajitura sa se raceasca complet in tava, apoi pudreaz-o cu zahar vanilat sau zahar pudra simplu.
Taie in felii generoase si serveste cu un ceai rece sau limonada.

-Daca doresti o varianta mai decadenta, o poti servi cu o lingura de smantana dulce sau frisca proaspata.
-Fructele pot fi adaptate in functie de sezon: prune, caise, cirese sau chiar mere taiate fin.