Tarta marmorata, cu ciocolata si crema de branza Philadelphia

Vrei un desert rapid, fara complicatii, dar cu un gust spectaculos? Tarta cu ciocolata si crema de branza tip Philadelphia este combinatia perfecta intre textura densa a unui brownie si finetea unui cheesecake. Se pregateste usor si are un efect vizual wow datorita aspectului marmorat. Iata cum o poti face chiar la tine acasa!

Ingrediente (pentru o forma rotunda de 19 cm diametru):
Strat de ciocolata:
135 g faina
185 g unt (moale, la temperatura camerei)
50 g cacao pudra neindulcita
225 g zahar
2 oua
Strat de crema de branza:
285 g crema de branza (tip Philadelphia), moale
75 g zahar (5 linguri generoase)
20 g faina (2 linguri)
2 oua
1 lingurita extract lichid de vanilie
Zahar pudra (pentru decor)

Mod de preparare:

  1. Prepara baza de ciocolata:
    Intr-un bol, amesteca untul moale, zaharul, cacaoa si cele 2 oua pana obtii o compozitie omogena.
    Cerne faina deasupra si amesteca pana se incorporeaza complet.
    Tapeteaza forma cu hartie de copt umezita si bine stoarsa, apoi toarna compozitia cu cacao.
  2. Pregateste stratul de branza:
    Intr-un alt bol, mixeaza crema de branza cu zaharul, faina, ouale si vanilia.
    Toarna aceasta compozitie peste stratul de ciocolata din tava.
  3. Creeaza efectul marmorat:
    Cu ajutorul unei furculite, amesteca usor cele doua straturi, facand miscari circulare pentru un aspect marmorat.
  4. Coacere:
    Coace tarta in cuptorul preincalzit la 170°C timp de aproximativ 45 de minute, pana cand stratul de crema capata o nuanta aurie.
  5. Finalizare:
    Lasa tarta sa se raceasca complet, scoate-o din tava si din hartia de copt.
    Presara deasupra zahar pudra si serveste!

💡 Tips: Este si mai gustoasa a doua zi, daca mai ramane ceva!

Pofta buna!