
Vrei un desert rapid, fara complicatii, dar cu un gust spectaculos? Tarta cu ciocolata si crema de branza tip Philadelphia este combinatia perfecta intre textura densa a unui brownie si finetea unui cheesecake. Se pregateste usor si are un efect vizual wow datorita aspectului marmorat. Iata cum o poti face chiar la tine acasa!
Ingrediente (pentru o forma rotunda de 19 cm diametru):
Strat de ciocolata:
135 g faina
185 g unt (moale, la temperatura camerei)
50 g cacao pudra neindulcita
225 g zahar
2 oua
Strat de crema de branza:
285 g crema de branza (tip Philadelphia), moale
75 g zahar (5 linguri generoase)
20 g faina (2 linguri)
2 oua
1 lingurita extract lichid de vanilie
Zahar pudra (pentru decor)
Mod de preparare:
- Prepara baza de ciocolata:
Intr-un bol, amesteca untul moale, zaharul, cacaoa si cele 2 oua pana obtii o compozitie omogena.
Cerne faina deasupra si amesteca pana se incorporeaza complet.
Tapeteaza forma cu hartie de copt umezita si bine stoarsa, apoi toarna compozitia cu cacao. - Pregateste stratul de branza:
Intr-un alt bol, mixeaza crema de branza cu zaharul, faina, ouale si vanilia.
Toarna aceasta compozitie peste stratul de ciocolata din tava. - Creeaza efectul marmorat:
Cu ajutorul unei furculite, amesteca usor cele doua straturi, facand miscari circulare pentru un aspect marmorat. - Coacere:
Coace tarta in cuptorul preincalzit la 170°C timp de aproximativ 45 de minute, pana cand stratul de crema capata o nuanta aurie. - Finalizare:
Lasa tarta sa se raceasca complet, scoate-o din tava si din hartia de copt.
Presara deasupra zahar pudra si serveste!
💡 Tips: Este si mai gustoasa a doua zi, daca mai ramane ceva!
Pofta buna!