Tarta frageda cu ciocolata si visine – desertul care cucereste din prima muscatura

Daca esti in cautarea unui desert spectaculos, dar nu foarte complicat, aceasta tarta frageda cu ciocolata si visine este alegerea ideala. Blatul fraged cu cacao se imbina perfect cu o crema aromata de visine si vanilie, iar glazura de ciocolata transforma totul intr-un rasfat de neuitat. Este prajitura perfecta pentru o masa festiva sau pentru un moment de rasfat alaturi de o cafea.

Ingrediente
Pentru aluat:
250 g margarina (la temperatura camerei)
500 g faina
1 ou intreg
1 galbenus
50 g cacao
6 linguri zahar (aprox. 90 g)
6 linguri lapte (aprox. 90 ml)
1 plic praf de copt (10 g)
1 plic zahar vanilat sau rom (optional)
Pentru crema:
1 compot de visine fara samburi (aprox. 700 g visine cu sirop)
1 plic budinca de vanilie (40 g)
6 linguri zahar (aprox. 90 g)
200 ml apa
50 ml lichior de visine (optional)
Pentru glazura (ganache):
150 g ciocolata
150 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Pregatirea aluatului:
Lasa margarina la temperatura camerei timp de cel putin o ora. Mixeaza margarina spumoasa cu zaharul, apoi adauga oul si galbenusul pe rand. Separat, amesteca faina cu cacao si praful de copt, apoi cerne-le. Incorporeaza treptat ingredientele uscate si laptele in crema de margarina, mixand la viteza mica pana cand aluatul se desprinde de vas. Infasoara aluatul in folie alimentara si lasa-l la rece 30 de minute.
Prepararea cremei:
Dizolva budinca de vanilie si zaharul in 200 ml apa rece. Pune compotul de visine intr-o cratita, adauga lichiorul (daca doresti) si adu-l la punctul de fierbere. Toarna amestecul de budinca in compot si fierbe pana cand crema se ingroasa.
Asamblare:
Intinde o parte din aluat si asaz-o in tava. Toarna peste ea crema de visine inca fierbinte si niveleaza. Intinde a doua parte din aluat si asaz-o deasupra, intepand usor cu furculita.
Coacere:
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 170°C timp de aproximativ 20 de minute. Las-o sa se raceasca in tava cel putin 1 ora si jumatate.
Glazura:
Incalzeste smantana lichida pana aproape de fierbere, adauga ciocolata rupta bucati si amesteca pana devine o crema fina. Toarna ganache-ul peste prajitura racita si lasa la rece pana se intareste.
Servire:
Taie prajitura in patrate, serveste cu o cafea si bucura-te de un desert absolut minunat!