
Ingrediente
Prima foaie
300 g faina
½ plic praf de copt (aprox. 5 g)
150 g unt
Coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
20 g zahar
3 galbenusuri
Pentru uns:
Gem de caise
140 g nuca macinata
200 g zahar
100 g nuca taiata grosier (pentru presarat deasupra)
A doua foaie (blatul pufos)
4 oua
4 linguri zahar (≈ 80 g)
4 linguri faina (≈ 60 g)
1 lingurita praf de copt (≈ 4 g)
Crema:
150 g unt
150 g zahar pudra
Coaja de lamaie si suc de lamaie dupa gust
Mod de preparare
- Prima foaie
Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, untul rece taiat cubulete, zaharul, coaja si sucul de lamaie si galbenusurile.
Framanta pana obtii un aluat omogen.
intinde-l intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime si asaza-l intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina.
Unge foaia cu gem de caise. - Strat de nuci
Amesteca nuca macinata cu 200 g zahar.
Bate cele 3 albusuri ramase pana obtii o spuma ferma.
Incorporeaza usor nuca cu zahar in spuma de albus.
Intinde crema peste foaia unsa cu gem.
Presara deasupra nuca taiata grosier (aprox. 100 g). - Coacerea primei foi
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C pana se rumeneste usor.
Rastoarna foaia pe un fund presarat cu zahar pudra si las-o sa se raceasca. - A doua foaie
Bate cele 4 oua cu cele 80 g zahar pana devin spumoase.
Adauga faina si praful de copt, amestecand usor.
Toarna compozitia in aceeasi tava (curatata) si coace-o la 180°C pana devine aurie.
Las-o sa se raceasca si unge-o cu gem de caise. - Crema de lamaie
Mixeaza untul cu zaharul pudra pana devine cremos.
Adauga lamaie (coaja + suc) dupa gust.
Intinde crema peste blatul pufos si asaza deasupra foaia cu nuci, cu partea cu nuca grosiera in sus. - Formare
Pune prajitura la rece pentru 1–2 ore.
Decupeaza forme de semiluna cu un decupator pentru gogosi.
La servire, partea de blat pufos trebuie sa fie jos.


