Semilune delicioase, cu nuca si crema de lamaie

Ingrediente
Prima foaie
300 g faina
½ plic praf de copt (aprox. 5 g)
150 g unt
Coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
20 g zahar
3 galbenusuri
Pentru uns:
Gem de caise
140 g nuca macinata
200 g zahar
100 g nuca taiata grosier (pentru presarat deasupra)
A doua foaie (blatul pufos)
4 oua
4 linguri zahar (≈ 80 g)
4 linguri faina (≈ 60 g)
1 lingurita praf de copt (≈ 4 g)
Crema:
150 g unt
150 g zahar pudra
Coaja de lamaie si suc de lamaie dupa gust

Mod de preparare

  1. Prima foaie
    Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, untul rece taiat cubulete, zaharul, coaja si sucul de lamaie si galbenusurile.
    Framanta pana obtii un aluat omogen.
    intinde-l intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime si asaza-l intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina.
    Unge foaia cu gem de caise.
  2. Strat de nuci
    Amesteca nuca macinata cu 200 g zahar.
    Bate cele 3 albusuri ramase pana obtii o spuma ferma.
    Incorporeaza usor nuca cu zahar in spuma de albus.
    Intinde crema peste foaia unsa cu gem.
    Presara deasupra nuca taiata grosier (aprox. 100 g).
  3. Coacerea primei foi
    Coace in cuptorul preincalzit la 180°C pana se rumeneste usor.
    Rastoarna foaia pe un fund presarat cu zahar pudra si las-o sa se raceasca.
  4. A doua foaie
    Bate cele 4 oua cu cele 80 g zahar pana devin spumoase.
    Adauga faina si praful de copt, amestecand usor.
    Toarna compozitia in aceeasi tava (curatata) si coace-o la 180°C pana devine aurie.
    Las-o sa se raceasca si unge-o cu gem de caise.
  5. Crema de lamaie
    Mixeaza untul cu zaharul pudra pana devine cremos.
    Adauga lamaie (coaja + suc) dupa gust.
    Intinde crema peste blatul pufos si asaza deasupra foaia cu nuci, cu partea cu nuca grosiera in sus.
  6. Formare
    Pune prajitura la rece pentru 1–2 ore.
    Decupeaza forme de semiluna cu un decupator pentru gogosi.
    La servire, partea de blat pufos trebuie sa fie jos.