
Ingrediente necesare
Pentru rulouri:
Sunca feliata: 10-12 felii rotunde (alege o sunca de calitate, suficient de elastica pentru a fi rulata).
Rosii cherry: 5-6 bucati (taiate in jumatati)
Salata verde: cateva frunze pentru decor
Scobitori: pentru fixare
Varianta 1 : Pentru umplutura (Salata de branza cu usturoi):
Branza/Cascaval: 200g (ras pe razatoarea mica)
Oua fierte tari: 2 bucati (rase marunt)
Usturoi: 1-2 catei (zdrobiti bine)
Maioneza: 2-3 linguri (suficient cat sa lege compozitia)
Sare si piper: dupa gust.
Mod de preparare:
Pregateste umplutura: Intr-un bol, amesteca branza rasa cu ouale fierte, usturoiul zdrobit si maioneza. Condimenteaza cu sare si piper. Compozitia trebuie sa fie cremoasa, dar suficient de ferma incat sa nu curga.
Formeaza rulourile: Ia o felie de sunca si asaza o lingura generoasa de umplutura pe centrul ei sau spre una dintre margini. Ruleaza sunca sub forma de cornet sau cilindru.
Pregateste decorul: Taie rosiile cherry in jumatati. Rupe bucatele mici din frunzele de salata verde.
Asamblarea finala: Asaza o bucatica de salata verde peste jumatatea de rosie cherry, apoi infige o scobitoare prin ele si fixeaza-le direct in partea de sus a ruloului de sunca. Aceasta va mentine ruloul inchis si ii va oferi aspectul din fotografie.
Servirea: Aranjeaza-le pe un platou de lemn sau ceramica si lasa-le la frigider macar 30 de minute inainte de servire pentru a se intrepatrunde aromele.
Varianta 2: Umplutura cu crema de branza
Ingrediente:
Crema de branza (tip Philadelphia sau Almette): 200g
Hrean ras (la borcan sau proaspat): 1-2 lingurite (in functie de cat de picant iti place)
Marar sau ceapa verde: taiate foarte marunt
Ardei gras rosu: taiat cubulete extrem de mici (pentru textura si culoare)
Un strop de zeama de lamaie
Sare si piper alb
Mod de preparare:
Omogenizarea: Intr-un bol, freaca crema de branza pana devine pufoasa.
Aromatizarea: Adauga hreanul, zeama de lamaie si ierburile tocate (mararul sau ceapa verde).
Textura: Incorporeaza cubuletele mici de ardei gras. Acestea vor oferi o textura crocanta in interiorul ruloului moale.
Asamblarea: Pentru aceasta varianta, iti recomand sa folosesti un pos (punga pentru ornat). Va fi mult mai usor sa umpli rulourile, iar marginile vor arata mult mai ingrijit, ca la un eveniment festiv.
De ce sa alegi aceasta varianta?
Este mai usoara: Nu contine maioneza sau oua fierte.
Contrast de arome: Hreanul „taie” din grasimea suncii, facand aperitivul sa para mult mai proaspat.
Culoare: Cubuletele de ardei rosu din interior vor arata minunat cand cineva musca din rulou.


