
Vrei o gustare rapida, crocanta si plina de savoare pentru o seara cu prietenii sau o petrecere relaxata? Aceste baturi sarate din aluat cu iaurt, presarate cu cascaval ras si chimen, sunt alegerea ideala! Se pregatesc intr-un timp record, au o textura frageda si o aroma care cucereste pe oricine de la prima muscatura. Nu mai ai nevoie de snacks-uri din magazin – pregateste-le acasa in doar cateva minute!
Ingrediente pentru aluat:
400 g faina alba
1/4 plic praf de copt (aprox. 3 g)
180 g unt moale
300 g iaurt simplu
un praf de sare
In plus:
1 ou (pentru uns)
cascaval ras (dupa gust)
chimen
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amesteca faina cu praful de copt si sarea.
Adauga untul moale si freaca ingredientele intre degete pana obtii o compozitie nisipoasa.
Incorporeaza iaurtul si framanta un aluat omogen, usor moale si elastic.
Intinde aluatul pe blatul de lucru intr-o foaie de grosime medie si taie-l in fasii/baturi de dimensiunea dorita.
Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unge-le cu ou batut si presara deasupra cascaval ras si chimen.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20–25 de minute, pana devin aurii si crocante.
Tips & Trucuri:
Poti folosi branza afumata sau parmezan pentru un gust mai intens.
Inlocuieste chimenul cu seminte de susan sau mac, in functie de preferinte.
Se pastreaza fragede si a doua zi, intr-un recipient inchis ermetic.