Salata MINUNE – combinatia FRESH care iese bine de fiecare data

Ingrediente:
400 g piept de pui
1 borcan de telina murata (aprox. 300 g scurs)
150 g cascaval
1 conserva mica de ananas (aprox. 200 g scurs)
1 conserva mica de porumb (aprox. 150 g scurs)
4 oua
1 praz (partea alba)
1 legatura de ceapa verde
3 linguri (60 g) iaurt natur
1 lingura (20 g) maioneza
2 catei de usturoi
2 linguri (20 ml) ulei de masline
sare
piper
boia dulce
condimente gyros

Mod de preparare:

  1. Pregatirea carnii
    Taie pieptul de pui cubulete.
    Condimenteaza-l cu: sare, piper, boia dulce si condimente gyros.
    Incinge uleiul intr-o tigaie.
    Prajeste puiul pana devine auriu si fraged. Lasa-l sa se raceasca.
  2. Pregatirea celorlalte ingrediente
    Fierbe ouale tari, apoi taie-le cuburi.
    Da cascavalul pe razatoarea mare.
    Taie prazul in jumatati de rondele.
    Scurge bine porumbul si telina murata.
    Scurge ananasul si taie-l cubulete.
    Toaca ceapa verde.
  3. Sosul
    Amesteca iaurtul cu maioneza.
    Adauga usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust.
  4. Asamblarea salatei
    Intr-un bol mare pune: puiul, ouale, cascavalul, porumbul, telina, ananasul, prazul si ceapa verde.
    Adauga sosul.
    Amesteca bine si las-o 20–30 de minute la frigider pentru a se intrepatrunde aromele.