
Ingrediente:
400 g piept de pui
1 borcan de telina murata (aprox. 300 g scurs)
150 g cascaval
1 conserva mica de ananas (aprox. 200 g scurs)
1 conserva mica de porumb (aprox. 150 g scurs)
4 oua
1 praz (partea alba)
1 legatura de ceapa verde
3 linguri (60 g) iaurt natur
1 lingura (20 g) maioneza
2 catei de usturoi
2 linguri (20 ml) ulei de masline
sare
piper
boia dulce
condimente gyros
Mod de preparare:
- Pregatirea carnii
Taie pieptul de pui cubulete.
Condimenteaza-l cu: sare, piper, boia dulce si condimente gyros.
Incinge uleiul intr-o tigaie.
Prajeste puiul pana devine auriu si fraged. Lasa-l sa se raceasca. - Pregatirea celorlalte ingrediente
Fierbe ouale tari, apoi taie-le cuburi.
Da cascavalul pe razatoarea mare.
Taie prazul in jumatati de rondele.
Scurge bine porumbul si telina murata.
Scurge ananasul si taie-l cubulete.
Toaca ceapa verde. - Sosul
Amesteca iaurtul cu maioneza.
Adauga usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust. - Asamblarea salatei
Intr-un bol mare pune: puiul, ouale, cascavalul, porumbul, telina, ananasul, prazul si ceapa verde.
Adauga sosul.
Amesteca bine si las-o 20–30 de minute la frigider pentru a se intrepatrunde aromele.


