Salata cremoasa de oua cu cartofi si castraveti murati – gust fresh si satios

Daca vrei o masa de vara care sa fie in acelasi timp usoara si hranitoare, salata de oua cu cartofi si castraveti murati este alegerea perfecta. Ouale fierte aduc proteine, cartofii ofera satietate, iar muraturile adauga acel gust acrisor inconfundabil. Poate fi servita pe paine proaspata, chifle pufoase sau ca umplutura pentru sandvisuri, fiind gata in doar cateva minute.

Ingrediente:
4 oua fierte tari (aprox. 240 g)
100 g cartofi fierti din ziua precedenta
80 g castraveti murati (in saramura sau otet)
30 g ceapa
130 g maioneza (sau sos tartar)
Sare – dupa gust
Piper alb macinat – dupa gust
5 g mustar (aprox. 1 lingurita)
2–3 ml sos Worcestershire (un strop)
Suc de lamaie sau otet – dupa gust
0,5 g zahar (varf de cutit)

Mod de preparare:
Pune ouale in apa rece, adauga un praf de sare si fierbe-le aproximativ 9–10 minute din momentul in care apa clocoteste. Lasa-le apoi la racit in apa rece.
Daca nu ai deja cartofi fierti din ziua precedenta, fierbe-i in coaja pana cand se patrund usor cu furculita, apoi lasa-i sa se raceasca complet.
Curata ouale si cartofii. Taie-le cubulete mici sau trece-le printr-un dispozitiv pentru taiat salata, astfel incat sa obtii bucati uniforme.
Toaca marunt castravetii murati si ceapa, apoi adauga-le peste oua si cartofi.
Intr-un bol mic, amesteca maioneza cu mustarul, sosul Worcestershire, sucul de lamaie sau otetul, zaharul, sarea si piperul alb.
Toarna dressingul peste ingredientele din bol si amesteca usor, pana cand totul este bine omogenizat.
Acopera bolul cu folie alimentara si lasa salata la frigider cel putin 30 de minute inainte de servire, pentru ca aromele sa se imbine.

💡 Sfat: Aceasta salata se pastreaza la frigider, intr-un recipient inchis ermetic, pana la 2 zile. Gustul devine si mai bun dupa cateva ore de stat la rece.