Rulouri de sunca cu salata de branza si usturoi

Ingrediente necesare, VARIANTA 1:
Pentru rulouri:
Sunca: 15-20 de felii subtiri de sunca presata (rotunde sunt cele mai potrivite).
Branza: 300g branza (un amestec de telemea rasa si branza de vaci, sau cascaval ras fin).
Liant: 2-3 linguri de maioneza sau crema de branza (pentru a omogeniza compozitia).
Aroma: 2-3 catei de usturoi zdrobiti (optional, dupa gust).
Verdeata: Marar sau ceapa verde tocata foarte fin pentru interior.
Pentru decor:
Frunze de salata verde: Pentru baza platoului.
Ceapa verde: Fire lungi si subtiri pentru a crea „razele”.
O rosie: Pentru floarea din centru.

Mod de preparare
Pregatirea umpluturii: Intr-un bol, amesteca branza rasa cu maioneza (sau crema de branza) si usturoiul pisat. Compozitia trebuie sa fie cremoasa, dar suficient de ferma incat sa nu curga din rulouri. Daca doresti, adauga putina verdeata tocata.
Formarea rulourilor: Ia o felie de sunca, pune o lingura de compozitie spre una dintre margini si ruleaza strans sub forma de cornet sau cilindru simplu.
Montarea pe platou: Asaza un pat de frunze de salata verde pe un platou rotund.
Aranjeaza rulourile in cerc, cu deschiderea spre exterior, pornind de la marginea platoului spre centru. In imagine, acestea sunt dispuse pe doua niveluri pentru a crea volum.
Decorarea: Introdu firele de ceapa verde printre rulouri, astfel incat sa porneasca din centru spre exterior, ca niste raze.
In mijlocul platoului, sculpteaza o rosie sub forma de floare (taie coaja in zigzag sau realizeaza o stea din felii de rosie) pentru a masca capetele rulourilor si ale cepei.

Sfat de prezentare: Pentru ca rulourile sa stea perfect si sa nu se desfaca, asaza-le pe platou cu „cusatura” (partea unde se termina felia de sunca) in jos.

Iata o alternativa excelenta la umplutura de branza.
VARIANTA 2: Rulouri de sunca cu salata de oua
Aceasta umplutura este cremoasa si se potriveste perfect cu textura suncii.
Ingrediente pentru umplutura:
4 oua fierte tare.
2 linguri de maioneza (preferabil facuta in casa).
1 lingurita de mustar (pentru un pic de aciditate).
Sare si piper dupa gust.
Optional: Cateva fire de ceapa verde sau arpagic (chives) tocate extrem de fin.

Mod de preparare:
Da ouale fierte pe razatoarea mica sau zdrobeste-le foarte bine cu o furculita pana devin ca o pasta.
Amesteca-le cu maioneza, mustarul si condimentele.
Umple feliile de sunca exact ca in metoda precedenta.
Sfat: Daca vrei un aspect profesional, foloseste un pos (punga pentru ornat prajituri) pentru a pune umplutura in rulouri.

Alte idei de aperitive festive rapide
Daca vrei sa mai adaugi ceva pe platou, iata trei idei care arata excelent langa floarea din sunca:

Bilute de branza multicolore:
Faci o compozitie din branza de vaci, unt si putina sare.
Formezi bilute mici si le tavalesti prin: boia dulce (rosu), marar tocat (verde) si susan sau miez de nuca macinat (alb/maro).
Barcute din ardei gras:
Tai ardei grasi (rosii, galbeni, verzi) in triunghiuri mici.
Le umpli cu o pasta de branza sau cu salata de oua ramasa si pui deasupra o maslina sau o frunza de patrunjel.
Rondele de castravete cu somon:
Tai un castravete lung in felii groase de 1-2 cm.
Pui deasupra un pic de crema de branza si o fasie mica de somon afumat. Arata foarte fresh si modern.