
VARIANTA 1
Ingrediente necesare
Pentru rulouri:
4-5 tortilla mari cu spanac (cele verzi). Sa stiti ca si cu cele normale iese preparatul la fel de bun si frumos.
300g crema de branza (tip Philadelphia), la temperatura camerei;
100g smantana grasa sau maioneza (pentru a face compozitia mai cremoasa);
150g branza cheddar sau cascaval dat pe razatoarea mica;
1 ardei gras rosu, taiat cubulete foarte mici;
2-3 fire de ceapa verde, tocata marunt;
Optional: sunca taiata fin, marar proaspat sau porumb.
Condimente: sare, piper, pudra de usturoi.
Pentru decor:
Rosii cherry (pentru “globuri”);
Crengute de rozmarin proaspat (pentru efectul de brad);
O felie de branza tare sau ardei galben (taiata in forma de stea);
Mod de preparare
Pregatirea umpluturii: Intr-un bol incapator, amesteca crema de branza cu smantana pana devine omogena. Adauga branza rasa, ardeiul rosu, ceapa verde si condimentele. Mixeaza bine totul.
Asamblarea rulourilor: Intinde o foaie de tortilla pe un fund de lemn. Aplica un strat uniform de crema pe toata suprafata, lasand o margine foarte mica libera.
Rularea: Ruleaza tortilla cat mai strans posibil. Repeta procesul pentru toate foile.
Racirea (Pas esential): Inveleste rulourile in folie alimentara si pune-le la frigider pentru cel putin 1 ora. Acest lucru va ajuta crema sa se intareasca, iar rulourile vor fi mult mai usor de taiat fara sa se striveasca.
Taierea: Foloseste un cutit foarte bine ascutit (preferabil zimtat) si taie capetele inegale. Apoi, taie restul ruloului in felii de aproximativ 2 cm grosime.
✨ Montarea “Bradutului”
Baza: Pe un platou mare de lemn, asaza feliile incepand de jos in sus, formand un triunghi.
Ramurile: Printre feliile de tortilla, strecoara crengute mici de rozmarin pentru a imita acele de brad si pentru un parfum deosebit.
Globurile: Asaza jumatati sau rosii cherry intregi deasupra rulourilor, din loc in loc.
Varful: Pune steaua decupata din branza sau ardei in partea de sus.
Sfat: Poti pregati rulourile cu o seara inainte, iar montarea sa o faci chiar inainte de servire pentru ca rozmarinul si rosiile sa ramana proaspete.
VARIANTA 2
Umplutura Somon Afumat si Marar
Aceasta este o combinatie clasica, foarte apreciata la petreceri, avand un gust proaspat si elegant.
Ingrediente:
Tortilla: 3-4 bucati;
Umplutura: 250g crema de branza fina;
Peste: 150g-200g somon afumat (felii subtiri);
Arome: Coaja rasa de la o jumatate de lamaie, 1 lingura de marar proaspat tocat fin;
Extra: Cateva boabe de piper roz (optional) sau cateva capere tocate marunt pentru un gust mai intens.
Instructiuni:
Amesteca crema de branza cu mararul si coaja de lamaie.
Intinde un strat subtire de branza pe tortilla.
Asaza feliile de somon afumat astfel incat sa acopere suprafata (nu pune prea mult la margini ca sa nu iasa afara la rulat).
Ruleaza strans, infasoara in folie si lasa la rece.
VARIANTA 3
Vegetariana cu Hummus si Legume Crocante
Daca vrei ceva fara lactate sau pur si simplu o varianta foarte colorata si sanatoasa, aceasta este alegerea perfecta.
Ingrediente:
Tortilla: 3-4 bucati;
Baza: 200g hummus (clasic sau cu ardei copt);
Legume (taiate fasii foarte fine/julienne): 1 morcov mare, 1 castravete (doar partea tare, fara seminte), 1 ardei gras galben;
Verdeata: Frunze de baby spanac sau rucola;
Crunch: Seminte de susan sau putina feta sfaramata (daca nu se doreste varianta vegana).
Instructiuni:
Intinde un strat generos de hummus pe toata suprafata tortillei.
Asaza un strat de frunze de spanac peste hummus.
Pune fasiile de legume (morcov, castravete, ardei) intr-un singur rand strans spre marginea de unde incepi sa rulezi (acest lucru va crea un “nucleu” frumos colorat in mijlocul fiecarei felii).
Ruleaza foarte strans pentru a fixa legumele in hummus.
💡 Secretul pentru felii perfecte:
Umiditatea castravetilor: Daca folosesti castraveti in varianta vegetariana, sterge fasiile cu un servetel de hartie inainte de a le pune in rulou. Umezeala lor poate inmuia tortilla.
Taierea: Foloseste un cutit cu lama subtire si foarte bine ascutit. Sterge lama cu un servetel umed dupa fiecare 2-3 taieturi pentru a pastra sectiunea curata si aspectuoasa.


