Rulada Tiramisu, desertul cu gust exploziv gata in 10 minute

Ingrediente
Pentru blat:
3 oua
100 g zahar
130 g faina
1 lingura apa calda
Pentru crema:
250 g mascarpone
250 ml smantana pentru frisca
3 linguri zahar
3 linguri lichior Baileys
Pentru finisare:
1 cana cafea preparata (aprox. 200 ml)
50 ml Baileys
4 piscoturi lungi
Cacao pentru decor

Mod de preparare

  1. Prepararea blatului
    Pune ouale si zaharul intr-un bol metalic si incalzeste-le pe baie de aburi, amestecand continuu, pana ajung la aproximativ 60°C.
    Scoate bolul de pe aburi si bate mixul pana devine foarte pufos si deschis la culoare.
    Adauga lingura de apa calda si incorporeaza faina cernuta, amestecand usor cu o spatula.
    Toarna compozitia intr-o tava de 30×40 cm, tapetata cu hartie de copt.
    Coace la 230°C timp de 7 minute.
    Scoate blatul si rastoarna-l cu partea cu hartie in sus. Lasa-l sa se raceasca usor, apoi desprinde delicat hartia.
    Amesteca cafeaua cu Baileys si unge blatul pe toata suprafata cu acest mix.
  2. Prepararea cremei
    Bate mascarponele cu zaharul pana devine omogen.
    Adauga smantana pentru frisca si bate pana obtii o crema ferma.
    Incorporeaza Baileys si amesteca usor.
  3. Asamblarea
    Intinde aproximativ jumatate din crema peste blatul racit.
    Inmoaie cele 4 piscoturi in amestecul de cafea cu Baileys si asaza-le pe marginea de la inceputul blatului.
    Ruleaza blatul strans cu ajutorul hartiei si pune rulada la rece pentru minimum 2 ore.
  4. Finisarea
    Unge rulada cu crema ramasa.
    Presara cacao pe deasupra pentru aspectul clasic tiramisu.
    Las-o la frigider sa se intareasca inainte de servire.