
Ingrediente
Pentru blat:
3 oua
100 g zahar
130 g faina
1 lingura apa calda
Pentru crema:
250 g mascarpone
250 ml smantana pentru frisca
3 linguri zahar
3 linguri lichior Baileys
Pentru finisare:
1 cana cafea preparata (aprox. 200 ml)
50 ml Baileys
4 piscoturi lungi
Cacao pentru decor
Mod de preparare
- Prepararea blatului
Pune ouale si zaharul intr-un bol metalic si incalzeste-le pe baie de aburi, amestecand continuu, pana ajung la aproximativ 60°C.
Scoate bolul de pe aburi si bate mixul pana devine foarte pufos si deschis la culoare.
Adauga lingura de apa calda si incorporeaza faina cernuta, amestecand usor cu o spatula.
Toarna compozitia intr-o tava de 30×40 cm, tapetata cu hartie de copt.
Coace la 230°C timp de 7 minute.
Scoate blatul si rastoarna-l cu partea cu hartie in sus. Lasa-l sa se raceasca usor, apoi desprinde delicat hartia.
Amesteca cafeaua cu Baileys si unge blatul pe toata suprafata cu acest mix. - Prepararea cremei
Bate mascarponele cu zaharul pana devine omogen.
Adauga smantana pentru frisca si bate pana obtii o crema ferma.
Incorporeaza Baileys si amesteca usor. - Asamblarea
Intinde aproximativ jumatate din crema peste blatul racit.
Inmoaie cele 4 piscoturi in amestecul de cafea cu Baileys si asaza-le pe marginea de la inceputul blatului.
Ruleaza blatul strans cu ajutorul hartiei si pune rulada la rece pentru minimum 2 ore. - Finisarea
Unge rulada cu crema ramasa.
Presara cacao pe deasupra pentru aspectul clasic tiramisu.
Las-o la frigider sa se intareasca inainte de servire.


