
Pufoasa, fina, cu blat de cacao si crema vanilata cremoasa — exact ca in imagine! Iata o reteta creata special pentru aceasta prajitura delicioasa.
Ingrediente
Pentru blatul ruladei
5 oua
120 g zahar
100 g faina
20 g cacao
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
Un praf de sare
Pentru crema vanilata
400 ml lapte
3 linguri amidon (≈ 30 g)
80 g zahar
1 plic zahar vanilat
150 g unt moale
Coaja rasa de la ½ lamaie (optional)
Pentru decor
100 g ciocolata cu lapte sau amaruie, razuita
50 g ciocolata alba (optional)
Mod de preparare
- Blatul pufos de cacao
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de 30×40 cm cu hartie de copt.
Separa ouale. Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma tare.
Adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea lucioasa.
Incorporeaza galbenusurile unul cate unul, apoi esenta de vanilie.
Cerne faina, praful de copt si cacaoa, apoi incorporeaza-le cu o spatula, usor, de jos in sus.
Toarna compozitia in tava, niveleaza si coace 10–12 minute.
Scoate blatul pe un prosop umed si ruleaza-l strans impreuna cu hartia de copt. Lasa-l sa se raceasca complet. - Crema fina de vanilie
Amesteca laptele cu amidonul, zaharul si zaharul vanilat.
Fierbe pe foc mic, amestecand continuu, pana devine o crema groasa.
Lasa crema sa se raceasca complet.
Bate untul spuma, apoi incorporeaza treptat crema rece, pana devine fina si pufoasa. - Asamblare
Desfa incet blatul racit.
Intinde toata crema uniform pe suprafata acestuia.
Ruleaza la loc, strans, dar fara a presa prea tare.
Unge rulada cu un strat subtire de crema (daca a mai ramas) sau cu putin unt moale.
Presara ciocolata razuita pe deasupra.
Da rulada la rece cel putin 2 ore inainte de servire.
4.Servire
Taie felii groase si bucura-te de o rulada super pufoasa, intens ciocolatoasa si perfect echilibrata cu crema de vanilie.


