Rulada Royal cu Ciocolata si Crema Vanilata

Pufoasa, fina, cu blat de cacao si crema vanilata cremoasa — exact ca in imagine! Iata o reteta creata special pentru aceasta prajitura delicioasa.

Ingrediente
Pentru blatul ruladei
5 oua
120 g zahar
100 g faina
20 g cacao
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
Un praf de sare
Pentru crema vanilata
400 ml lapte
3 linguri amidon (≈ 30 g)
80 g zahar
1 plic zahar vanilat
150 g unt moale
Coaja rasa de la ½ lamaie (optional)
Pentru decor
100 g ciocolata cu lapte sau amaruie, razuita
50 g ciocolata alba (optional)

Mod de preparare

  1. Blatul pufos de cacao
    Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de 30×40 cm cu hartie de copt.
    Separa ouale. Bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma tare.
    Adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea lucioasa.
    Incorporeaza galbenusurile unul cate unul, apoi esenta de vanilie.
    Cerne faina, praful de copt si cacaoa, apoi incorporeaza-le cu o spatula, usor, de jos in sus.
    Toarna compozitia in tava, niveleaza si coace 10–12 minute.
    Scoate blatul pe un prosop umed si ruleaza-l strans impreuna cu hartia de copt. Lasa-l sa se raceasca complet.
  2. Crema fina de vanilie
    Amesteca laptele cu amidonul, zaharul si zaharul vanilat.
    Fierbe pe foc mic, amestecand continuu, pana devine o crema groasa.
    Lasa crema sa se raceasca complet.
    Bate untul spuma, apoi incorporeaza treptat crema rece, pana devine fina si pufoasa.
  3. Asamblare
    Desfa incet blatul racit.
    Intinde toata crema uniform pe suprafata acestuia.
    Ruleaza la loc, strans, dar fara a presa prea tare.
    Unge rulada cu un strat subtire de crema (daca a mai ramas) sau cu putin unt moale.
    Presara ciocolata razuita pe deasupra.
    Da rulada la rece cel putin 2 ore inainte de servire.
    4.Servire
    Taie felii groase si bucura-te de o rulada super pufoasa, intens ciocolatoasa si perfect echilibrata cu crema de vanilie.