Rulada pufoasa gata in 5 minute – Se topeste ca vata de zahar

Daca esti in cautarea unui desert rapid, aerat si delicios, aceasta rulada este alegerea perfecta! Se prepara in doar cateva minute, are un gust fin, o textura care se topeste in gura si poate fi umpluta cu gemul tau preferat. Este ideala pentru musafiri neanuntati sau un moment de dulce dupa cina. Iata cum se face!

Ingrediente:
4 oua
120 g faina
4 linguri zahar pudra (aprox. 60 g)
8 g praf de copt
2 linguri ulei (aprox. 30 g)
1 lingura suc de lamaie (aprox. 10 ml)
Gem de fructe de padure (sau altul preferat)
Faina de cocos (pentru decor)

Mod de preparare:
Bate ouale spuma pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Adauga zaharul pudra, iar dupa cateva minute de mixare, incorporeaza uleiul si sucul de lamaie.
Incorporeaza treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt. Amesteca usor cu o spatula sau lingura, pastrand textura aerata a compozitiei.
Toarna aluatul intr-o tava de 28 cm tapetata cu hartie de copt si coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 25 de minute.
Dupa coacere, rastoarna pandispanul pe o bucata de hartie presarata cu zahar pudra si indeparteaza cu grija hartia de copt folosita la coacere.
Unge suprafata cu gem si ruleaza cu grija, ajutandu-te de hartie, formand un rulou strans. Lasa-l la frigider pentru 30 de minute.
Unge rulada cu putin gem si presara faina de cocos pentru un aspect elegant si un gust deosebit. Taie si serveste!