Rulada Marmorata – Usoara, pufoasa si fara unt

Cauti un desert spectaculos, dar usor de preparat, fara unt si cu un aspect care atrage toate privirile? Aceasta rulada mozaic te va cuceri de la prima felie! Combina perfect aromele intense de cacao si vanilie intr-un desert fraged, moale si cu un aspect marmorat deosebit. Ideala pentru momentele dulci alaturi de cei dragi!

Ingrediente:
2 oua
100 g zahar
8 g zahar vanilat
1 lingurita cacao pudra
un praf de sare
80 ml ulei
300 g faina
1 lingurita praf de copt
180 g ciocolata neagra (pentru glazura)

Mod de preparare:
Prepararea bazei:
Intr-un bol adanc, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o compozitie deschisa la culoare si spumoasa. Adauga un praf de sare pentru a evidentia aromele.
Incorporarea uleiului:
Toarna uleiul treptat, amestecand continuu cu un tel, pana se omogenizeaza.
Adaugarea ingredientelor uscate:
Intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt si cerne-le. Adauga-le treptat in compozitia lichida, amestecand intai cu spatula, apoi framantand usor cu mana pana obtii un aluat moale.
Formarea mozaicului:
Imparte aluatul in doua parti egale. Intr-una dintre ele adauga cacaoa si amesteca bine pentru a obtine un aluat brun.
Modeleaza fiecare aluat in bila, apoi imparte-le in cate 4 parti. Ruleaza fiecare parte sub forma de cilindru. Asaza rulourile albe si maro alternativ, unul langa altul, apoi ruleaza totul impreuna pentru a forma o singura rulada mozaicata.

Coacerea:
Preseaza usor rulada cu mainile pentru a se uniformiza si ruleaz-o pe suprafata de lucru pentru a-i creste lungimea. Taie rulada in doua, lipeste cele doua jumatati si formeaza o noua rulada.
Inveleste rulada in hartie de copt si asaz-o intr-o tava. Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20–25 de minute.
Finalizarea:
Dupa coacere, scoate hartia si lasa rulada sa se raceasca complet. Topeste ciocolata si toarn-o pe deasupra. Las-o sa se intareasca inainte de a o felia.