Rulada cu mac si ciocolata – desert rapid din cateva ingrediente

Daca vrei un desert usor de preparat, dar cu gust intens si aroma deosebita, aceasta rulada cu mac si ciocolata este alegerea ideala. Aluat fraged, umplutura dulce si parfumata, iar la final un strat crocant de fulgi de migdale – combinatia perfecta pentru o prajitura de casa care se face repede si dispare imediat de pe platou.

Ingrediente pentru aluat:
200 g unt tartinabil
200–220 g faina alba
1 galbenus de ou
un praf de sare
Ingrediente pentru umplutura:
200 g mac macinat
180–200 ml lapte
1 lingura gem de prune
1 plic zahar vanilat
zahar dupa gust
scortisoara macinata dupa gust
20–30 g ciocolata rasa (sau mai mult, dupa preferinta)
Pentru finisare:
1 albus de ou
fulgi de migdale pentru decor

Mod de preparare:
Prepararea umpluturii:
Incalzeste laptele intr-un vas mic si adauga macul macinat, zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si gemul de prune.
Fierbe compozitia 2–3 minute, amestecand continuu, pana cand se ingroasa usor.
La final, adauga ciocolata rasa si amesteca pana se topeste complet. Lasa crema sa se raceasca.
Prepararea aluatului:
Amesteca untul tartinabil cu faina, galbenusul si un praf de sare, pana obtii un aluat neted si elastic.
Intinde aluatul intr-o foaie subtire, in forma de dreptunghi.
Asamblarea ruladei:
Intinde umplutura de mac si ciocolata peste foaia de aluat.
Ruleaza strans, avand grija sa sigilezi bine marginile, pentru ca umplutura sa nu iasa la copt.
Coacerea:
Asaza rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Unge suprafata cu albus batut si presara fulgi de migdale.
Coace in cuptorul preincalzit la 180–190°C timp de 35–40 de minute, pana cand capata o culoare aurie.
Servirea:
Lasa rulada sa se raceasca, apoi feliaz-o. Este delicioasa simpla, dar si alaturi de o cana de ceai sau cafea.