
Ingrediente:
4 oua mari
120 g zahar
100 g faina alba
30 g amidon (de porumb sau cartof)
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf de sare
Zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Separa albusurile de galbenusuri.
Bate albusurile cu praful de sare pana devin spuma tare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana obtii o bezea lucioasa.
Adauga galbenusurile, pe rand, amestecand usor cu o spatula.
Cerne faina si amidonul, apoi incorporeaza-le treptat, cu miscari usoare de jos in sus, pentru a pastra aerul din compozitie.
La final, adauga esenta de vanilie.
Pune compozitia intr-un pos cu dui simplu si formeaza piscoturi de aproximativ 8–10 cm lungime pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Presara deasupra putin zahar pudra pentru un aspect frumos si o textura usor crocanta.
Coace piscoturile in cuptor preincalzit la 180°C timp de 12–15 minute, pana devin usor aurii.
Lasa piscoturile sa se raceasca pe un gratar inainte de a le desprinde de pe hartia de copt.