Reteta de sarmale a lui Catalin Scarlatescu. Ingredientul minune folosit de celebrul bucatar

Celebrul bucatar Catalin Scarlatescu are o reteta mai deosebita pentru sarmale si foloseste un ingredient minune in acest preparat.

Dupa o perioada indelungata de experimente pentru a imbunatati reteta traditionala de sarmale, Chef Scarlatescu a dezvaluit secretul care confera acestui preparat un gust extrem de savuros. Pentru a pregati sarmalele dupa reteta sa, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
-2 kg de ceapa,
-4 kg de carne tocata de porc,
-500 de grame de orez,
-40 de grame de piper.
Ingrediente precum sarea, o bucata de afumatura, bulionul si varza murata sunt esentiale in acest proces.

Metoda propusa de Catalin Scarlatescu este surprinzator de simpla. Ceapa se toaca fin si se caleste pana capata o nuanta usor aurie, apoi se lasa la racit. Carnea tocata, orezul spalat, cimbrul, sarea, piperul si ingredientul secret, adica afumatura, se amesteca ulterior.

In paralel, se aleg cele mai frumoase frunze de varza murata. Compozitia se impatureste cu grija, iar dupa ce sarmalele sunt pregatite, varza murata se toaca si se amesteca cu bulionul. Toate acestea se pun intr-o oala, cu un strat initial de varza, cateva foi de dafin si, in mijloc, o bucata generoasa de afumatura. Se continua prin asezarea alternata a straturilor de sarmale si varza pana cand oala este plina. Apa si uleiul sunt esentiale, iar apoi preparatul merge la cuptor. Fierte cu atentie, timp de peste 4 ore, sarmalele celebrului chef vor cuceri inimile musafirilor de Craciun!