Reteta de salata de sfecla rosie pentru iarna – simpla, delicioasa si plina de vitamine! Toti vor dori sa guste din borcanele tale

Ingrediente:
3 kg sfecla rosie
1 kg ceapa
1 kg ardei gras rosu
500 g morcovi
300 ml otet (9%)
200 ml ulei
200 g zahar
2 lingurite sare (sau dupa gust)
2-3 foi de dafin
1 lingurita boabe de piper negru

Mod de preparare:
Fierbe sfecla intreaga, cu coaja, pana devine moale. Dupa racire, curat-o si da-o pe razatoarea mare.
Morcovii se rad, ceapa se taie solzisori, iar ardeiul gras se taie fasii subtiri.
Intr-o cratita mare, pune uleiul la incins. Adauga ceapa si morcovii si caleste-le 7-8 minute.
Adauga ardeiul gras si mai lasa cateva minute pe foc.
Pune sfecla rasa in cratita, amesteca bine si adauga otetul, zaharul, sarea, foile de dafin si piperul.
Lasa totul sa fiarba la foc mic aproximativ 25-30 de minute, amestecand din cand in cand.
Cat salata este fierbinte, pune-o in borcane sterilizate. Inchide-le ermetic cu capace si intoarce-le cu susul in jos pentru 10-15 minute.
Acopera borcanele cu o patura si lasa-le sa se raceasca lent pana a doua zi.
Pastreaza borcanele in camara, intr-un loc racoros si ferit de lumina.

👉 Aceasta salata este perfecta pentru iarna, servita ca garnitura langa fripturi, cartofi sau chiar simpla, alaturi de paine de casa.