
O prajitura spectaculoasa, cu straturi aerate de blat de cacao, crema fina cu ciocolata alba, cocos si visine suculente, decorata cu un strat parfumat de fulgi de cocos si zahar vanilat. Perfecta pentru o masa festiva sau o vizita dulce din partea celor dragi. Usor de preparat, dar cu un rezultat spectaculos, aceasta prajitura va deveni rapid una dintre favoritele tale!
Ingrediente:
Pentru blat:
6 oua
300 ml lapte
200 ml ulei
220 g faina
300 g zahar
70 g cacao neindulcit
1 plic zahar vanilat (8 g)
1 plic praf de copt (10 g)
Pentru crema:
150 g ciocolata alba
120 g fulgi de cocos
500 ml lapte
2 galbenusuri
1 lingurita amidon alimentar
150 g zahar
300 ml frisca lichida (pentru batut)
150 g visine din compot, scurse bine
1 plic gelatina (10 g)
Pentru decor:
50 g fulgi de cocos
2 plicuri zahar vanilat (16 g)
Mod de preparare:
Prepararea blatului:
Bate galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase, apoi adauga laptele si uleiul, amestecand bine. Incorporeaza faina, praful de copt, zaharul vanilat si pudra de cacao. Separat, bate albusurile spuma tare si incorporeaza-le cu grija in compozitia de mai sus. Imparte aluatul in doua tavi tapetate cu hartie de copt (aprox. 22×30 cm) si coace-le in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 15 minute. Lasa-le sa se raceasca complet.
Prepararea cremei:
Pune laptele intr-o cratita, adauga fulgii de cocos si adu amestecul la punctul de fierbere. Adauga ciocolata alba rupta in bucati si amesteca pana se topeste complet. Separat, bate galbenusurile cu zaharul, adauga amidonul si un pic de vanilie (optional), apoi toarna treptat laptele cald peste aceasta compozitie. Pune totul inapoi pe foc mic si fierbe pana cand se ingroasa usor. Lasa la racit.
Dizolva gelatina in 3 linguri de apa si incorporeaz-o in crema racita. Bate frisca spuma si adaug-o usor in crema. Pune crema la rece timp de 30 de minute.
Asamblare:
In jumatate din crema adauga visinele bine scurse si intinde-o peste primul blat. Acopera cu al doilea blat si intinde uniform restul de crema deasupra. Presara fulgii de cocos amestecati cu zahar vanilat peste tot tortul.
Lasa prajitura la frigider cel putin 2-3 ore inainte de servire pentru a se intari bine crema si a se imbina aromele.