
Un desert delicat, echilibrat si extrem de apreciat: blat aerat, strat generos de mere si crema fina de budinca, finalizat cu cocos crocant. Dispare de pe masa intr-o clipa!
Ingrediente (forma 25 × 40 cm)
Blat:
120 g faina alba tip 000
40 g amidon de porumb (faina de cartofi)
150 g zahar
6 oua
7 g praf de copt
Umplutura de mere:
1,5 kg mere
2 plicuri gelatina cu aroma de capsuni (2 × 75 g)
30 g zahar
30 g unt
Crema de vanilie:
750 ml lapte
45 g faina alba
45 g amidon de porumb
150 g zahar
20 g zahar vanilat
400 g unt, la temperatura camerei
Topping:
150 g fulgi de cocos
30 g unt
30 g zahar
Mod de preparare
🔸 Blatul:
Bate albusurile spuma tare.
Adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile, mixand continuu.
Incorporeaza usor faina cernuta cu amidonul si praful de copt.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coace la 180°C, timp de aprox. 50 de minute.
Lasa blatul sa se raceasca complet, apoi taie-l in doua foi.
🔸 Umplutura de mere:
Curata merele si da-le pe razatoarea mare.
Intr-o cratita cu fund gros, topeste untul, adauga merele si zaharul.
Caleste la foc mic aprox. 15 minute, pana se inmoaie.
Ia de pe foc, adauga pulberea de gelatina si amesteca bine.
Lasa sa se raceasca usor, apoi intinde compozitia peste prima foaie de blat.
Da la frigider pana se intareste complet.
🔸 Crema de vanilie:
Dizolva faina si amidonul in 250 ml lapte rece.
Fierbe restul de lapte cu zaharul si zaharul vanilat.
Toarna amestecul cu faina in laptele fierbinte si fierbe un budinca groasa.
Lasa budinca sa se raceasca complet.
Mixeaza untul pana devine alb si spumos.
Adauga treptat budinca rece, cate o lingura, mixand continuu.
Intinde ¾ din crema peste stratul de mere.
Acopera cu a doua foaie de blat si unge deasupra cu crema ramasa.
🔸 Toppingul de cocos:
Topeste untul cu zaharul intr-o tigaie.
Adauga fulgii de cocos si rumeneste usor, amestecand constant, pana devin aurii.
Lasa sa se raceasca si presara peste prajitura.
❄️ Recomandare:
Lasa prajitura la frigider minimum 4–6 ore, ideal peste noapte. Se taie perfect si este si mai gustoasa a doua zi.


