
Vrei un desert rapid, pufos si aromat care sa impresioneze fara efort? Acest chec marmorat cu lamaie si ciocolata este raspunsul! Textura frageda, gustul racoritor de citrice si aroma intensa de cacao se impletesc perfect intr-un desert usor de preparat, dar spectaculos la gust. Ideal pentru cafeaua de dimineata, gustarea de dupa-amiaza sau o intalnire cu prietenii!
Ingrediente:
250 g unt moale
180 g zahar
3 oua
250 g mascarpone
250 g faina
1 pliculet praf de copt (10 g)
Sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
2 linguri cacao (aprox. 20 g)
2 linguri frisca lichida sau smantana pentru frisca (aprox. 30 ml)
Mod de preparare:
Tapeteaza o forma de chec de aproximativ 30×10×8 cm cu hartie de copt.
Bate untul moale cu zaharul pana obtii o compozitie cremoasa. Adauga ouale unul cate unul, apoi incorporeaza mascarpone.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si amesteca in compozitie pana obtii un aluat omogen.
Imparte aluatul in doua parti egale:
– Intr-una adauga sucul si coaja rasa de lamaie.
– In cealalta adauga cacaua si frisca lichida.
Pune cele doua compozitii in forma, alternand linguri de aluat de lamaie si de cacao pentru efectul marmorat. Niveleaza usor la final.
Coace in cuptor preincalzit la 180°C timp de 50–55 minute. Verifica cu o scobitoare daca este copt.
Lasa checul sa se raceasca 10 minute in forma, apoi scoate-l si lasa-l sa se raceasca complet pe un gratar.
Sfat:
Poti glazura cu ciocolata sau presara cu zahar pudra pentru un aspect elegant. Se pastreaza fraged cateva zile si este perfect alaturi de o cana de ceai sau cafea!