
Ingrediente pentru blat:
4 oua
180 g zahar
200 g faina
100 ml ulei
1 plic praf de copt (10 g)
1 lingurita esenta de vanilie
100 ml lapte
Ingrediente pentru umplutura:
300–350 g capsuni proaspete (taiate felii)
1 lingura zahar pudra (pentru presarat deasupra)
Mod de preparare:
Prepararea compozitiei de baza:
Intr-un bol incapator, bate ouale impreuna cu zaharul pana devin o crema deschisa la culoare si aerata. Adauga treptat uleiul, apoi laptele si esenta de vanilie, amestecand continuu.
Adaugarea ingredientelor uscate:
Incorporeaza faina cernuta amestecata cu praful de copt, folosind o spatula sau mixerul la viteza mica, pana obtii o compozitie omogena.
Pregatirea formei:
Toarna jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt (aproximativ 20×30 cm). Niveleaza usor cu spatula.
Adaugarea capsunilor:
Asaza un strat de felii de capsuni peste primul strat de aluat, apoi toarna restul compozitiei peste ele. La final, pune din nou felii de capsuni deasupra, apasand usor in aluat.
Coacerea:
Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180°C si coace prajitura timp de 35–40 de minute. Verifica cu o scobitoare – daca iese curata, prajitura este gata.
Finalizarea:
Lasa prajitura sa se raceasca in tava, apoi presara zahar pudra deasupra pentru un aspect festiv si un plus de gust.