
Aceasta prajitura japoneza este renumita pentru textura ei incredibil de aerata, aproape ca un nor dulce. Se prepara cu ingrediente simple, dar rezultatul final este spectaculos – perfecta pentru o dupa-amiaza relaxanta sau un desert special de weekend.
Ingrediente:
6 oua (separate albusurile de galbenusuri)
250 g crema de branza
100 ml lapte
60 g unt
60 g faina
20 g amidon de porumb
120 g zahar
1 lingura zeama de lamaie
1 praf de sare
Zahar pudra (pentru decor, optional)
Mod de preparare:
Pregatirea ingredientelor umede: Intr-un bol, incalzeste la bain-marie crema de branza, laptele si untul, amestecand continuu pana devin o crema omogena. Lasa sa se raceasca putin.
Incorporeaza galbenusurile, faina cernuta si amidonul in compozitia racita, amestecand usor pana la omogenizare.
Prepararea bezelei:
Bate albusurile cu praful de sare si zeama de lamaie pana incep sa devina spuma. Adauga treptat zaharul si bate pana se formeaza o bezea ferma si lucioasa.
Combinarea compozitiilor:
Incorporeaza usor bezeaua in compozitia cu galbenusuri, in mai multe transe, cu miscari largi, pentru a pastra volumul.
Coacerea:
Toarna compozitia intr-o forma rotunda sau patrata, tapetata cu hartie de copt. Coace la 150°C, in cuptor preincalzit, timp de aproximativ 50–60 minute. Pentru un rezultat perfect, coace prajitura la bain-marie (forma de copt asezata intr-o tava cu apa fierbinte).
Racirea:
Lasa prajitura sa se raceasca treptat in cuptorul stins, cu usa intredeschisa, pentru a evita lasarea ei.
Servirea:
Taie in patrate mari si, daca doresti, presara zahar pudra deasupra. Este delicioasa atat calda, cat si rece!
💡 Pont: Poti adauga coaja de lamaie sau esenta de vanilie in compozitie pentru un plus de aroma.
Aceasta prajitura e tot ce ai nevoie daca vrei sa impresionezi cu un desert fin si spectaculos fara a fi complicat.