Puf de Nor Japonez – Prajitura care se topeste in gura

Aceasta prajitura japoneza este renumita pentru textura ei incredibil de aerata, aproape ca un nor dulce. Se prepara cu ingrediente simple, dar rezultatul final este spectaculos – perfecta pentru o dupa-amiaza relaxanta sau un desert special de weekend.

Ingrediente:
6 oua (separate albusurile de galbenusuri)
250 g crema de branza
100 ml lapte
60 g unt
60 g faina
20 g amidon de porumb
120 g zahar
1 lingura zeama de lamaie
1 praf de sare
Zahar pudra (pentru decor, optional)

Mod de preparare:
Pregatirea ingredientelor umede: Intr-un bol, incalzeste la bain-marie crema de branza, laptele si untul, amestecand continuu pana devin o crema omogena. Lasa sa se raceasca putin.
Incorporeaza galbenusurile, faina cernuta si amidonul in compozitia racita, amestecand usor pana la omogenizare.
Prepararea bezelei:
Bate albusurile cu praful de sare si zeama de lamaie pana incep sa devina spuma. Adauga treptat zaharul si bate pana se formeaza o bezea ferma si lucioasa.
Combinarea compozitiilor:
Incorporeaza usor bezeaua in compozitia cu galbenusuri, in mai multe transe, cu miscari largi, pentru a pastra volumul.
Coacerea:
Toarna compozitia intr-o forma rotunda sau patrata, tapetata cu hartie de copt. Coace la 150°C, in cuptor preincalzit, timp de aproximativ 50–60 minute. Pentru un rezultat perfect, coace prajitura la bain-marie (forma de copt asezata intr-o tava cu apa fierbinte).
Racirea:
Lasa prajitura sa se raceasca treptat in cuptorul stins, cu usa intredeschisa, pentru a evita lasarea ei.
Servirea:
Taie in patrate mari si, daca doresti, presara zahar pudra deasupra. Este delicioasa atat calda, cat si rece!

💡 Pont: Poti adauga coaja de lamaie sau esenta de vanilie in compozitie pentru un plus de aroma.

Aceasta prajitura e tot ce ai nevoie daca vrei sa impresionezi cu un desert fin si spectaculos fara a fi complicat.