
Ingrediente
Blat de cacao (pandispan)
120 g faina de grau tip pentru prajituri
160 g zahar fin
30 g cacao (3 linguri)
5 oua, la temperatura camerei
5 g praf de copt (1 lingurita)
1 praf de sare
Strat de visine cu jeleu
600 ml lichid din compot de visine (compot + apa)
360 g visine din compot, bine scurse
2 plicuri jeleu cu aroma de visine
Crema de ciocolata
500 ml smantana pentru frisca 30%, rece
250 g mascarpone
100 g ciocolata neagra/desert
20 g zahar pudra (2 linguri)
➕ Extra
Decor de ciocolata (fulgi sau granule)
Mod de preparare
1️⃣ Blatul
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
Adauga treptat zaharul, mixand continuu, pana obtii o bezea lucioasa.
Redu viteza mixerului si incorporeaza galbenusurile, unul cate unul.
Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, cerne-le si incorporeaza-le usor in compozitia de oua, folosind o spatula.
Toarna aluatul intr-o tava de 24 × 24 cm, tapetata cu hartie de copt.
Coace la 180°C, timp de 20 de minute, pana cand trece testul scobitorii.
Lasa blatul sa se raceasca complet, apoi taie-l in doua foi egale.
2️⃣ Strat de visine cu jeleu
Scurge visinele din compot. Completeaza lichidul cu apa pana ajungi la 600 ml.
Incalzeste lichidul si dizolva in el cele doua plicuri de jeleu de visine.
Lasa sa se racoreasca, apoi adauga visinele.
Cand incepe sa se lege usor, toarna jeleul peste prima foaie de blat.
Pune tava la frigider pana cand jeleul este complet intarit.
3️⃣ Crema de ciocolata
Rupe ciocolata bucati si topeste-o in smantana, la foc mic, amestecand continuu.
Lasa crema sa se raceasca, apoi da-o la frigider sau la congelator aprox. 30 de minute, pana este foarte rece.
Mixeaza smantana cu ciocolata impreuna cu mascarponele si zaharul pudra, pana obtii o crema aerata si ferma.
4️⃣ Asamblare
Imparte crema de ciocolata in doua parti.
Intinde jumatate din crema peste stratul de jeleu cu visine.
Acopera cu a doua foaie de blat.
Intinde restul de crema deasupra si presara decorul de ciocolata.
❄️ Final
Pune prajitura la frigider pentru cateva ore, ideal peste noapte. Se taie perfect si are un gust echilibrat: ciocolata intensa, visine acrisoare si blat pufos 🍒🍫


