
Ingrediente
Pentru blat (tava 24 × 30 cm)
12 oua
150 g zahar
100 g faina alba
5 g bicarbonat de sodiu
16 g cacao pudra
Pentru crema
400 g lapte
200 g smantana pentru gatit
2 plicuri puding de vanilie
75 g zahar
250 g margarina Rama
20 g cafea instant (nescafe)
Pentru glazura
200 g ciocolata neagra
13 g ulei
15 g lapte
cocos ras, pentru decor
Mod de preparare
- Prepararea blatului
Tapeteaza o tava de 24 × 30 cm cu hartie de copt.
Separa ouale si bate albusurile spuma tare.
Adauga treptat zaharul si apoi galbenusurile, amestecand usor.
Incorporeaza faina cernuta cu bicarbonatul.
Imparte compozitia in doua parti egale.
Intr-una dintre ele adauga cacaoa si amesteca delicat.
Toarna mai intai compozitia simpla in tava si niveleaza.
Adauga deasupra compozitia cu cacao.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 30–35 de minute.
Rastoarna blatul pe un platou, dezlipeste hartia de copt si lasa-l sa se raceasca complet. - Prepararea cremei
Dizolva cafeaua instant in lapte.
Fierbe pudingul de vanilie impreuna cu laptele cu cafea si smantana, conform instructiunilor.
Topeste margarina si adaug-o treptat, lingura cu lingura, in pudingul fierbinte, amestecand continuu pana obtii o crema fina. - Asamblarea
Taie blatul racit, pe orizontala, in 3 foi egale.
Unge primele doua foi cu crema.
Asaza deasupra cea de-a treia foaie. - Glazura
Topeste ciocolata pe baie de aburi.
Adauga laptele si uleiul, amestecand pana devine lucioasa.
Intinde glazura peste prajitura.
Presara cocos ras deasupra. - Racire
Pune prajitura la frigider 1–2 ore, apoi feliaza si serveste.


