Prajitura „wow” cu crema de cafea – toata lumea cere reteta

Ingrediente
Pentru blat (tava 24 × 30 cm)
12 oua
150 g zahar
100 g faina alba
5 g bicarbonat de sodiu
16 g cacao pudra
Pentru crema
400 g lapte
200 g smantana pentru gatit
2 plicuri puding de vanilie
75 g zahar
250 g margarina Rama
20 g cafea instant (nescafe)
Pentru glazura
200 g ciocolata neagra
13 g ulei
15 g lapte
cocos ras, pentru decor

Mod de preparare

  1. Prepararea blatului
    Tapeteaza o tava de 24 × 30 cm cu hartie de copt.
    Separa ouale si bate albusurile spuma tare.
    Adauga treptat zaharul si apoi galbenusurile, amestecand usor.
    Incorporeaza faina cernuta cu bicarbonatul.
    Imparte compozitia in doua parti egale.
    Intr-una dintre ele adauga cacaoa si amesteca delicat.
    Toarna mai intai compozitia simpla in tava si niveleaza.
    Adauga deasupra compozitia cu cacao.
    Coace in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 30–35 de minute.
    Rastoarna blatul pe un platou, dezlipeste hartia de copt si lasa-l sa se raceasca complet.
  2. Prepararea cremei
    Dizolva cafeaua instant in lapte.
    Fierbe pudingul de vanilie impreuna cu laptele cu cafea si smantana, conform instructiunilor.
    Topeste margarina si adaug-o treptat, lingura cu lingura, in pudingul fierbinte, amestecand continuu pana obtii o crema fina.
  3. Asamblarea
    Taie blatul racit, pe orizontala, in 3 foi egale.
    Unge primele doua foi cu crema.
    Asaza deasupra cea de-a treia foaie.
  4. Glazura
    Topeste ciocolata pe baie de aburi.
    Adauga laptele si uleiul, amestecand pana devine lucioasa.
    Intinde glazura peste prajitura.
    Presara cocos ras deasupra.
  5. Racire
    Pune prajitura la frigider 1–2 ore, apoi feliaza si serveste.