Prajitura Vienetta la Tava

Daca iti doresti un desert care sa arate spectaculos, sa aiba un gust rafinat si totusi sa fie usor de preparat acasa, prajitura Vienetta este alegerea ideala. Straturi de blat pufos si crema delicata cu aroma de frisca, totul desavarsit cu ciocolata topita – o combinatie care aduce aminte de inghetata celebra, reinterpretata sub forma de prajitura de casa. Iata cum o prepari pas cu pas:

Ingrediente pentru blat:
6 oua
90 g zahar pudra
90 g faina
1/2 plic praf de copt (aprox. 5-6 g)
Ingrediente pentru crema:
2 plicuri de budinca cu aroma de frisca (aprox. 80 g in total)
600 ml lapte
150 g zahar pudra
250 g unt (sau margarina)
150 g ciocolata neagra

Mod de preparare:
Prepararea blatului: Bate ouale cu zaharul pudra pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga faina amestecata cu praful de copt si incorporeaza usor. Imparte aluatul in 3 parti egale.
Coace fiecare parte separat intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni 22 × 30 cm), pentru a obtine 3 foi de pandispan. Dupa racire, taie fiecare foaie in doua pe lungime, astfel incat sa obtii 6 benzi egale.
Prepararea cremei: Amesteca budinca cu zaharul si laptele, apoi fierbe pana se ingroasa. Lasa sa se raceasca complet. Separat, bate untul pana devine cremos, apoi incorporeaza budinca racita.
Asamblare: Pe un platou, asaza o banda de blat, unge cu crema, stropeste cu ciocolata topita. Repeta procesul cu toate cele 6 straturi.
Imbraca prajitura pe lateral si deasupra cu restul de crema. Decoreaza cu ciocolata topita.

Aceasta prajitura este perfecta pentru mese festive, aniversari sau pur si simplu atunci cand vrei sa iti rasfeti familia cu ceva special. Aspectul elegant si gustul echilibrat o fac cu adevarat memorabila!