Prajitura “Val de Lamaie” – desertul delicat care se topeste in gura

Ingrediente pentru blat:
2 oua
45 g zahar pudra
60 g miere calduta
50 g unt
450 g faina
75 ml lapte + 30 ml lapte pentru cacao
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
cateva picaturi de zeama de lamaie
15 g cacao pudra
Ingrediente pentru crema:
2 plicuri budinca de vanilie
700 ml apa
250 g margarina
200 g zahar pudra
15 g cacao pudra
Ingrediente pentru glazura:
1 albus de ou
zeama de la 1/2 lamaie
200 g zahar pudra

Mod de preparare
Cerne faina intr-un bol, pune in mijloc restul ingredientelor. Peste bicarbonatul de sodiu toarna cateva picaturi de zeama de lamaie, apoi adauga si acest amestec in bol. Framanta pana obtii un aluat omogen.
Imparte aluatul in doua. In jumatate din compozitie adauga cacao pudra amestecata cu 30 ml lapte.
Intinde din fiecare compozitie cate doua foi (dimensiune aprox. 25×35 cm) si coace-le in cuptorul preincalzit la 180°C timp de cateva minute, pana sunt coapte, dar nu uscate.
Pentru crema, fierbe budinca in apa, conform instructiunilor. Intr-un alt bol, mixeaza margarina cu zaharul pudra pana devine spumoasa. Cand budinca s-a racit complet, incorporeaza crema de margarina. Imparte crema in doua – in 1/3 adauga cacao, pentru a obtine doua creme diferite.
Monteaza prajitura astfel: foaie maro, crema alba, foaie alba, crema maro, foaie alba, crema alba, foaie maro.
Pentru glazura, bate albusul cu zaharul pudra si zeama de lamaie pana devine o crema densa. Intinde-o peste ultima foaie. Lasa prajitura la rece pana a doua zi, apoi taie felii.
Optional, poti stropi cu putina ciocolata topita.