
Daca iti plac deserturile usoare, bogate in proteine si totusi decadente, aceasta prajitura sanatoasa este alegerea perfecta. Se face rapid, are o textura cremoasa si un gust irezistibil de ciocolata si banane. Fie ca o savurezi la micul dejun, dupa antrenament sau ca desert de weekend, te vei indragosti de ea de la prima felie.
Ingrediente
Pentru blat:
3 oua
80 g faina integrala
40 g pudra de cacao
80 g zahar de cocos (sau alt indulcitor natural)
1 lingurita praf de copt (5 g)
3 linguri ulei (30 g)
100 ml lapte
Pentru crema:
500 g branza de vaci (sau quark)
250 g iaurt grecesc
2 linguri miere (40 g)
1 plic gelatina (10 g) hidratata conform instructiunilor
2 banane bine coapte
Mod de preparare
Pregatirea blatului
Bate ouale cu zaharul de cocos pana devin spumoase.
Adauga uleiul, laptele si omogenizeaza.
Cerne faina impreuna cu cacaoa si praful de copt, apoi incorporeaza usor in compozitie.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace la 180°C timp de aproximativ 25–30 de minute. Lasa sa se raceasca.
Pregatirea cremei
Amesteca branza de vaci cu iaurtul si mierea pana devine o crema fina.
Adauga gelatina hidratata si mixeaza din nou.
Taie bananele felii si integreaza-le usor in crema.
Asamblare
Scoate miezul blatului cu o lingura, lasand margini si baza de aproximativ 1 cm.
Umple cu crema de branza si banane.
Faramiteaza bucatile de blat si presara-le uniform deasupra cremei pentru a crea aspectul clasic de „musuroi”.
Finalizare
Lasa prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore, apoi serveste cu drag.