
Ingrediente
Pentru umpluturi
14 foi de placinta subtiri (tip strudel)
400 g mac macinat
500 g nuca macinata
500 g branza de vaci
600 g zahar pudra
1 kg mere
15 g ulei de floarea-soarelui
5 g scortisoara
cuisoare, dupa gust
4 plicuri zahar vanilat (≈ 32 g)
coaja rasa de la 4 lamai
sucul de la 4 lamai
100 g smantana
3 oua
200 g unt, topit
Mod de preparare
- Pregatirea umpluturilor
Umplutura de mac
Amesteca macul macinat cu 200 g zahar,
1 plic zahar vanilat,
sucul si coaja rasa de la 1 lamaie.
Umplutura de nuca
Amesteca nuca macinata cu 200 g zahar,
1 plic zahar vanilat,
sucul si coaja rasa de la 1 lamaie.
Umplutura de mere
Rade merele si caleste-le usor in ulei.
Adauga 100 g zahar,
1 plic zahar vanilat,
scortisoara, cuisoarele dupa gust,
sucul si coaja rasa de la 1 lamaie.
Gateste pana se inmoaie, apoi lasa la racit.
Umplutura de branza
Amesteca branza de vaci cu 100 g zahar,
3 linguri de smantana,
sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
si galbenusurile.
Bate albusurile spuma tare si incorporeaza-le usor in compozitie. - Asamblare si stratificare
Unge cu unt topit o tava suficient de mare pentru foile de placinta.
Asaza 2 foi, unge-le cu unt.
Presara jumatate din umplutura de mac, acopera cu 2 foi, unge cu unt.
Intinde jumatate din umplutura de branza, acopera cu 2 foi, unge cu unt.
Presara jumatate din umplutura de nuca, adauga umplutura de mere,
acopera cu 2 foi si unge cu unt.
Repeta straturile in aceeasi ordine cu ingredientele ramase.
Finalizeaza cu 2 foi de placinta, unse bine cu unt. - Coacere
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de aproximativ 30 de minute, pana devine frumos rumenita.
Presara zahar pudra cat este inca fierbinte.
Taie cuburi si serveste calda.
Se poate consuma si rece sau usor reincalzita.


