Prajitura traditionala cu foi si umpluturi bogate, exact cum facea bunica

Ingrediente
Pentru umpluturi
14 foi de placinta subtiri (tip strudel)
400 g mac macinat
500 g nuca macinata
500 g branza de vaci
600 g zahar pudra
1 kg mere
15 g ulei de floarea-soarelui
5 g scortisoara
cuisoare, dupa gust
4 plicuri zahar vanilat (≈ 32 g)
coaja rasa de la 4 lamai
sucul de la 4 lamai
100 g smantana
3 oua
200 g unt, topit

Mod de preparare

  1. Pregatirea umpluturilor
    Umplutura de mac
    Amesteca macul macinat cu 200 g zahar,
    1 plic zahar vanilat,
    sucul si coaja rasa de la 1 lamaie.
    Umplutura de nuca
    Amesteca nuca macinata cu 200 g zahar,
    1 plic zahar vanilat,
    sucul si coaja rasa de la 1 lamaie.
    Umplutura de mere
    Rade merele si caleste-le usor in ulei.
    Adauga 100 g zahar,
    1 plic zahar vanilat,
    scortisoara, cuisoarele dupa gust,
    sucul si coaja rasa de la 1 lamaie.
    Gateste pana se inmoaie, apoi lasa la racit.
    Umplutura de branza
    Amesteca branza de vaci cu 100 g zahar,
    3 linguri de smantana,
    sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
    si galbenusurile.
    Bate albusurile spuma tare si incorporeaza-le usor in compozitie.
  2. Asamblare si stratificare
    Unge cu unt topit o tava suficient de mare pentru foile de placinta.
    Asaza 2 foi, unge-le cu unt.
    Presara jumatate din umplutura de mac, acopera cu 2 foi, unge cu unt.
    Intinde jumatate din umplutura de branza, acopera cu 2 foi, unge cu unt.
    Presara jumatate din umplutura de nuca, adauga umplutura de mere,
    acopera cu 2 foi si unge cu unt.
    Repeta straturile in aceeasi ordine cu ingredientele ramase.
    Finalizeaza cu 2 foi de placinta, unse bine cu unt.
  3. Coacere
    Coace in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de aproximativ 30 de minute, pana devine frumos rumenita.
    Presara zahar pudra cat este inca fierbinte.
    Taie cuburi si serveste calda.
    Se poate consuma si rece sau usor reincalzita.